Bilete de avion Oradea (OMR), România - Chișinau (RMO), Moldova. Cumpăra online

Chișinău este un oraș din Europa de Est, capitala Republicii Moldova.

Chișinăul îmbină clădirile tipice din perioada sovietică, cât și monumente semnificative, inclusiv Catedrala neoclasică a Nașterii Domnului Hristos.

Informații generale

Uimitor și relaxant, atrăgător și confortabil, aproape sufletesc și în același timp misterios, capitala Moldovei, pe bune este cel mai fermecător oraș din Europa de Est. Dacă procurați bilete de avion spre Chișinău, o să descoperiți lumea piețelor zgomotoase, parcurile verzi, expozițiile și cafenelele confortabile, amplasate peste tot. Capitala Moldovei este plină de viață și oameni frumoși, ceea ce atrage foarte mult turiștii.

Atracții turistice de top

Ce să vizitați și unde să mergeți

Catedrala Nașterea Domnului Hristos

a fost construită în 1830-1836 ca principalul templu al orașului în stil rusesc iar la 13 octombrie 1836 a avut loc sfințirea catedralei și a capelei. Proiectul catedralei a fost dezvoltat de arhitectul Abraham Melnikov în baza ordinului guvernatorului general al Novorossiya și Basarabia Mihail Voronțov

Parcul public Ștefan cel Mare

este cel mai vechi parc din Moldova, construit în 1818 la inițiativa soției guvernatorului A. N. Bakhmetev. Numele poetului A.S. Pușkin este foarte puternic asociat cu acest parc. Pușkin iubea deseori să se relaxeze în acest parc. Parcul fiind un monument de artă, considerat și cel mai îngrijit parc din Chișinău.

Arcul de Triumf

este un monument istoric și arhitectural din centrul Chișinăului. Situat în Piața Marii Adunări Naționale, lângă Catedrală. Construit în 1846 sub direcția arhitectului I. Zaushkevich pentru a găzdui un clopot cu o greutate de 6,4 tone, aruncat din tunurile turcești capturate. Arcul a fost ridicat în cinstea victoriei în războiul ruso-turc.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei

înființat în 1983 în clădirea gimnaziului de bărbați nr1 din Chișinău.

Muzeul este împărțit în mai multe părți: arheologie și istorie antică, istorie medievală. Muzeul Național de Istorie a Moldovei are aproximativ o colecție de 300 de mii de articole cu valoare istorică: descoperiri arheologice, documente, fotografii, numismatică, obiecte de zi cu zi, arte decorative și artistice.

Cricova

Perla vinificației moldovenești „Cricova” se află în regiunea centrală a Moldovei. Aici, la o adâncime de 60 de metri, se păstrează vinuri excelente, aromate, a căror calitate este recunoscută în toată lumea.

În acest frumos loc s-au păstrat adevăratele tradiții ale vinificației. „Cricova” este prima întreprindere din Moldova care produce vinuri spumante așa cum a pregătit-o un călugărul - Pierre Perignon - „Methode Traditionelle”

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

A fost fondat în octombrie 1889 pe baza colecției de exponate a primei expoziții agricole din Basarabia la inițiativa baronului A. Stewart. Astfel, este cel mai vechi muzeu din Moldova, care funcționează în acest moment.

Valea Morilor

este un lac de pe pârâul Durlești din parcul cu același nume, amplasat în vestul părții centrale a Chișinăului. Inițial a fost numit Lacul Komsomolskoye, deoarece a fost construit de membrii orașului Komsomol în 1951-52. În 2006, a început drenajul rezervorului. Din 2007 până în 2010, aproximativ 450-470 mii de metri cubi de nămol au fost îndepărtați. Umplerea iazului cu apă a început în 2011

Monumentul lui Ștefan cel Mare

este unul dintre principalele monumente ale Chișinăului și unul dintre simbolurile Republicii Moldova. Monumentul domnitorului Moldovei Ștefan cel Mare din 12 aprilie 1457 până în 2 iulie 1504, a fost ridicat la intrarea principală în parcul „Ștefan cel Mare” din latura Pieței Marii Adunări Naționale , pe bulevardul numit după Ștefan cel Mare, la Chișinău.

Ștefan al III-lea este cu coroană și într-o ținută de Domn al Moldovei.

Parcul Dendrariu

parc orășenesc, cu locuri de joacă și terenuri de sport, fântâni, grădini, trasee pentru pietoni, un lac și bănci.

Castelul Mimi

situat la 30 km de aeroportul din Chișinău. Castelul Mimi este clasat în prezent printre cele mai frumoase capodopere arhitecturale din lumea vinului. Istoria castelului începe în 1893, când Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, a plantat primele viță de vie pe un sit care va deveni o legendă de mai mulți ani.

Ce să vizitați și cu ce să vă ocupați la Chișinău

Chișinăul vă invită într-o lume plină de atmosferă liniștită, plimbări minunate, descoperiri uimitoare și delicii gastronomice.

În inima capitalei, puteți observa Catedrala și Arcul de Triumf, statuia domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare și monument în cinstea eroului sovietic Kotovsk, clădirile înnoite a Guvernului și Parlamentului. Tot aici, în centrul orașului, se regăsește renumita clădirea Sala cu Orgă, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, casa-muzeu a lui Pușkin, unde marele poet a scris "Prizonierul din Caucaz" și prima parte a "Eugene Oneghin".

În acest oraș ospitalier, sunt peste douăzeci de parcuri. Pentru a vă elibera de zgomotul orașului, luați o pauză în parcul "La Izvor" pe malul unuia dintre cele trei lacuri, o plimbare prin preajma copacilor și plantelor din Dendrariu sau savurați mirosul florilor din parcul "Valea Trandafirilor".

Fără îndoială, puteți lăsa totul la o parte și să degustați renumitele vinuri ale Moldovei, după care nu o să mai doriți să-l părăsiți.

Când să veniți la Chișinău

În capitala Moldovei, clima e blândă, dar familiarizarea cu Chișinăul va fi de două ori mai plăcută, în sezonul cald: când străzile sunt înverzite și din acest motiv nu ai cum să stai în casă. Platanii, teii, salcâmul, castanele de arțar, grădinile cu flori luxuriante, vor transforma plimbarea într-o călătorie de neuitat.

Rezervați un bilet spre Chișinău împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Chișinău, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Plata biletelor se poate face de la distanță nefiind nevoia de vizitare a unui oficiu.

Deasemenea pentru a primi plăcerea maximă de aflare în Chișinău în același timp cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzut online-rezervare a camerelor în una din multiplele hoteluri ale Chișinău.

Informația despre toate zborurile din Chișinău poate fi găsită pe AVIA.MD.



Punctul de plecare:

din Oradea,

România


Orasul: Oradea


Codul orasului: OMR


Tara: România


Codul tarii: RO


Aeroporturi:


Destinatie:

spre Chișinau,

Moldova


Orasul: Chișinau


Codul orasului: RMO


Tara: Moldova


Codul tarii: MD


Aeroporturi:

Spre Chișinau
- Decolarea Din:

Din Chișinau
- Decolarea Spre: