din Napoli

Bilete de avion Napoli (NAP), Italia - Chisinau. Rezerva online

Bilete avion Napoli (NAP), Italia - Chisinau. Rezerva online

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Napoli și portul său

Chiar dacă ați fost în mai multe orașe italiene, nimic nu te pregătește pentru nenorocitul, plin de culoare și, uneori, haoticul din Napoli. Toată populația pare să se afle pe străzi care se varsă în portul ei și toți vorbesc imediat. Culorile de aici par mai strălucitoare, iar arome de pizza - neapolitanii pretind că l-au inventat - vapora prin aer, împreună cu zonele operă (toată lumea este un tenor care așteaptă să fie descoperit), râsete și poate un argument sau două. Este un oraș care vă va ține ocupat toate simțurile.

Asta nu înseamnă că nu are o recompensă de atracții pentru turiști. Unul dintre cele mai bune muzee arheologice din lume deține comorile Pompeiilor și multe altele. Timp de secole neapolitanii au atras atenția și bogățiile asupra bisericilor lor magnifice, în timp ce redevențele unor mari case din Europa și-au împodobit palatele. Istoria lungă a orașului, care datează de la greci în secolul al VIII-lea î.Hr., cuprindea regula bizantină, franceză, spaniolă și austriacă, fiecare dintre ele lăsându-și amprenta. Și dincolo de biserici, palate și muzee, străzile înguste din vecinătate, promenadele largi și parcurile sunt puncte de atracție.

Napoli Harbour

De-a lungul malul mării, la poarta istorică către Marea Mediterană și la lume, puteți obține o atmosferă plăcută pentru acest oraș vibrant. Portul Napoli este împărțit în docuri și bazine separate printr-o serie de diguri și diguri și este întotdeauna plin de activitate. Extinzând la est de Piazza del Municipio este Molo Angioino, cu stația marină. La vest se află Eliporto (Heliport), de unde există servicii regulate de elicopter către Capri, Ischia și Aeroportul Capodichino. Mai departe spre sud, de la cheiul de pe Calata di Beverello, ambarcatiunile navigheaza spre Ponza, Capri si Ischia. Napoli este portul principal pentru sudul Italiei, iar portul este inima sa, cu priveliști frumoase de-a lungul golfului către Vesuvius și o mulțime de cafenele și magazine de înghețată. Plimbați-vă aici, bucurați-vă de priveliștea și atmosfera plină de viață, precum și de contribuția Napoli la istoria alimentelor - pizza Margherita.

Muzeul Național de Arheologie

Museo Archeologico Nazionale deține una dintre cele mai frumoase colecții de antichități din lume, dintre care multe au fost aduse aici din săpăturile timpurii ale Pompeiilor. De fapt, mai multe dintre atracțiile artistice ale orașului sunt aici decât la site-ul în sine. În plus, are comorile de artă ale regilor din Napoli, colecțiile Farnese din Roma și Parma, colecțiile din palatele Portici și Capodimonte și materialele din Herculaneum și Cumae. Parterul este dedicat în principal sculpturilor din marmură, printre care Hermes de Farnese, o statuie colosală de 3.17 metri găsită în Băile din Caracalla din Roma și Farnese Bull, cel mai mare grup de marmură care a coborât din antichitate. Pe mezanin este colecția de mozaicuri antice din Pompei, inclusiv celebrul 6,20 metri Bătălia lui Alexandru. La primul etaj (al doilea etaj către americani), în centrul Salonei dell'Atlante, se află Atlasul Farnese. Aici este și colecția de sculptură din bronz din Pompei (recunoscută prin oxidarea verde) și Herculaneum (cu o patină întunecată). Uită-te mai ales pentru Apollo Joacă un Lyre, un original din secolul al 5-lea din Peloponez, găsit în Casa del Citarista din Pompei. De asemenea, la acest etaj se află o remarcabilă colecție de picturi vechi de pe pereți, în principal din Pompei, dar și din Herculaneum și Stabiae. Ustensilele de uz casnic din bronz și alte bronzuri, vasele de teracotă și un model mare de Pompeii merită de asemenea văzute.

Capodimonte Palatul Regal și Muzeul Armando Mancini

Destinată inițial ca cabană de vânătoare pentru regele Charles al III-lea, Palatul Reale di Capodimonte a devenit reședința regală și un loc pentru rege pentru a găzdui colecția Farnese, pe care a moștenit-o. Colecția cuprinde portrete ale membrilor familiei de guvernământ de către Titian și a constituit baza pentru galeria Națională (Galleria Nazionale), una dintre cele mai frumoase colecții de artă din Italia, acum găzduită aici. Mai mult de 500 de fotografii cuprinde, pe lângă Titiani, lucrări ale artiștilor Mantegna, Caravaggio, Raphael, Botticelli, El Greco, Bellini și neapolitan din secolele 17 și 18. În apartamentele regale veți găsi mobilier, tapiserii și porțelan folosite în palat în timpul dinastiei Bourbon și Savoy. Camera mică, Salottino di Porcellana, este complet căptușită cu porțelan.

În parcul care înconjoară palatul, care era zona de vânătoare regală, regele Charles III a fondat atelierele Capodimonte pentru a produce ceramică. Această lucrare extrem de decorativă a devenit destul de faimoasă și veți vedea produsele atelierului de la mânăstirea Santa Chiara. Umblați în parcul frumos, pe bulevarde umbrite de copaci uriași, pe lângă statui batuți și un iaz.

Catedrală

Cu toate că datează de la sfârșitul secolului al XIII-lea, catedrala a fost modificată considerabil din cauza cutremurelor și a restaurării, mai ales după cea din 1456, dar ușa de la 1407 din centrul frontului a supraviețuit. În culoarul de sud este capelă somptuoasă din secolul al XVII-lea, San Gennaro, patronul orașului Napoli. Pe altarul principal, un bust de argint conține craniul sfântului, martirizat în 305, în vremea lui Dioclețian.În tabernacol sunt două vase care conțin sângele sfântului, despre care se crede că are puterea de lichefiere, sărbătorită cu ceremonii solemne în catedrală în fiecare 19 septembrie. Puteți vedea mormântul sfântului în confesioiul bogat decorat (1497-1506) sub altar înalt, iar în zona arheologică subterană, puteți vedea secolul al IV-lea Bazilica Santa Restituta, cea mai veche biserică din Napoli, cu fresce și coloane de tavan excelente dintr-un templu roman.

Palatul Arhiepiscopului și alte câteva biserici înconjoară catedrala, printre care goticul Santa Maria Donnaregina (fresce frumoase din secolul al XIV-lea de către contemporanul lui Giotto, Pietro Cavallini, în corul călugărițelor crescute); bisericile baroce din San Filippo Neri și San Paolo Maggiore; și biserica gotică restaurată din San Lorenzo Maggiore (1266-1324), cu mormântul fin al Caterinei d'Austria (1323) și o mănăstire franciscană învecinată cu o mănăstire și o casă-capitol decorată cu fresce.

Manastirea San Martino si Muzeul

Fosta mănăstire carthusiană din San Martino, construită în 1325 și refăcută în secolul al XVII-lea, găzduiește, de asemenea, Muzeul Național al San Martino. Biserica, unde trebuie să fii sigur că vezi sacristia și tezaurul, este bogat decorată cu marmură, fresce de tavan și picturi din secolele 17 și 18.

Există două mănăstiri, Chiostro dei Procuratori și mănăstirea principală, care este înconjurată de 60 de coloane din marmură albă. Mănăstirea face un cadru bun pentru muzeu, care conține porțelan, un antrenor de stat din secolul al XVIII-lea, domnitorul lui Carol al III-lea, și diferite relicve istorice din Napoli și din sudul Italiei în secolele XVIII și XIX. Dacă nu sunteți în Napoli în timpul sezonului de Crăciun, când majoritatea bisericilor văd magnificul Scene de naștere (presepi) pentru care mestesugarii napolitani sunt renumiți, veți avea șansa să vedeți o colecție de ele aici. Acesta include Presepe di Cuciniello, o prezentare uimitoare detaliată a Nașterii cu animale sculptate, clădiri și figuri îmbrăcate în costume de țesături complicate ornamentate. De la Belvedere, priveliștile superbe ale orașului Napoli și ale golfului său se extind spre Vesuvius și insula Capri.

Catacombele din San Gennaro Rosino

Catacombele din San Gennaro din secolul al doilea, ca și catacombele romane, sunt un labirint de pasaje și camere de mormânt, dar sunt mai ambițioase din punct de vedere arhitectural și au picturi mai fine decât omologii lor romani. Există două nivele ale acestora, iar în bolta catacombei superioare sunt fresce de la sfârșitul secolului al doilea. Și aici se află mica criptă a episcopilor și o mare bazilică subterană, cu trei nave tăiate în piatră și decorate cu fresce din secolele al patrulea până în al șaselea.

Bazilica a fost construită în apropierea catacombelor în secolul al V-lea și, deși a suferit câteva modificări, este un exemplu rar de arhitectură creștină timpurie. Chiar și după renovarea majoră în timpul erei aragoneze în secolele 14 și 15, structura sa de bază a trei nave și absida semi-circulară rămân.

Castel Nuovo

În partea de sud a Piazza del Municipio, Castelul Nuovo, cu 5 stânci, cunoscut și ca Maschio Angioino, era reședința regilor și vicereșilor din Napoli. Istoria sa reflectă diferiții conducători - francezi, aragonezi, spanioli și austrieci - fiecare adăugând și renovând pentru a se potrivi vremurilor. A fost construită inițial de Carol I de Anjou în 1279-82 și a fost extinsă de Alfonso I de Aragon, care a avut marele arc de triumf arhiereu timpuriu între turnurile adăugate între 1453 și 1467 pentru a sărbători intrarea sa victorioasă în oraș. O parte din acesta este folosită pentru evenimente și expoziții, însă sala de armă, curtea sudică, sala Charles V și Sala della Loggia sunt de obicei deschise. În curte se află biserica gotică Santa Barbara (sau Cappella Palatina).

San Domenico Maggiore Umberto Rotundo

San Domenico Maggiore, construită în jurul anului 1300, se numără printre cele mai frumoase și interesante biserici din Napoli, pline de o lucrare renascentista timpurie. Tavanul ornamental cu ornamente vă duce direct la altarul înalt de Cosimo Fanzago. Fiecare dintre capelele sale din 24 de laturi conține ceva interesant, în special Capela San Michele Arcangelo și Morfisa la capătul navei drepte, care încorporează o biserică din secolul al X-lea. În Cappellone Crocifisso sunt o crucificare din secolul al XIII-lea și înmormântarea lui Hristos din secolul al XV-lea.


din Napoli

/

Italia


Orasul: Napoli


Codul orasului: NAP


Tara: Italia


Codul tarii: IT


Aeroporturi:


Din Napoli -
Decolarea Spre:

Spre Napoli -
Decolarea Din: