din Manchester

Bilete de avion Manchester (MAN), Marea Britanie - Chisinau. Rezerva online

Bilete avion Manchester (MAN), Marea Britanie - Chisinau. Rezerva online

Fiind capitala comercială și culturală din Lancashire, Manchester este un centru celebru pentru artă, media și învățământul superior. Împreună cu Salford și alte opt municipalități, acesta formează județul metropolitan Greater Manchester, unde trăiesc circa trei milioane de oameni.

Castlefield

Desemnate un "Parc de patrimoniu urban", Castlefield este un loc excelent pentru a începe explorarea Manchester, și o plimbare printre casele victorian restaurate cu dragoste de-a lungul vechilor canale sau prin reconstruit Roman Fort este timpul petrecut bine. Asigurați-vă că pentru a explora Canalul canalului Bridgewater, construit în 1761 pentru a transporta cărbune din minele de la Worsley la Manchester și numeroasele depozite vechi care au fost restaurate și transformate în birouri, magazine, hoteluri și restaurante. (Este recomandată o excursie pe una dintre barcile de agrement din Bridgewater.)Alte atracții turistice interesante includ Galeria de artă Castlefield, cu expozițiile sale de artă contemporană și Sala Bridgewater, acasă la Orchestra Hallé și concerte de primă clasă.

Muzeul de Știință și Industrie

Muzeul de Știință și Industrie (MOSI) se află pe locul celui mai vechi gară din lume. Cele 12 galerii sale includ Power Hall, cu mașini de spălat cu apă și cu aburi de la epoca de aur a industriei textile, precum și cu mașini de epocă fabricate în Manchester, inclusiv un Rolls Royce rar 1904. Istoria orașului din epoca romană prin revoluția industrială până în prezent este documentată în clădirea gării. Galeria aeriană și spațială este un alt imperativ și este acasa pentru numeroasele avioane istorice, inclusiv o replică a lui Triplane 1 de către A. V. Roe, primul avion britanic care zbura cu succes.

Catedrala din Manchester

Catedrala din Manchester, situată pe malurile catedralei Irwell, datează în cea mai mare parte de la 1422 la 1506 și a fost ridicată la catedrală în 1847. În particular, atracțiile sale sunt capele de pe ambele părți ale naosului și ale corului, construite între 1486 și 1508, cu adăugiri și modificări ulterioare aproape în fiecare secol următor. Deosebit de remarcabile sunt tarabele corului, cu unele dintre cele mai bogate decoratiuni din tara. Capela Sf. Ioan este capelă a regimentului Manchester, iar mica Capela Lady are un ecran din lemn datând din 1440. Capitolul octogonal, construit în 1465, are picturi murale care includ o figură a lui Cristos în rochia modernă.

Un alt loc religios care merită vizitat este Biserica Catolică Sf. Maria, construit în 1794 și, de asemenea, cunoscut local ca "Gemul ascuns". Nu lăsați exteriorul destul de simplu al structurii să vă oprească să vă aruncați o privire înăuntru, unde veți găsi numeroase sculpturi victoriene fine. Printre punctele importante se numără altarul înalt de marmură, statuile sfinților și o stație de expresie unică a crucii.

Muzeul Național de Fotbal

Acasă la două dintre cele mai importante echipe de fotbal din Europa - Man City și Manchester United - Manchester este un loc minunat pentru a aduce un omagiu sportului favorit al țării. Prima oprire ar trebui să fie Muzeul Național de Fotbal. Acest sanctuar de fotbal prezintă fascinante memorabilii legate de sport, incluzând astfel de pietre prețioase ca prima carte de reglementare, precum și trofee și îmbrăcăminte istorice. O varietate de filme de scurt metraj arată istoria sportului, în timp ce distracțiile hands-on (și picioarele-on, de ce contează) afișează oferă o mulțime de divertisment suplimentare pentru tineri.

Merită, de asemenea, să vizitați un (sau ambele) stadioane de echipă din Manchester. Stadionul Etihad Stadium din Manchester City oferă o varietate de opțiuni de divertisment distractive, inclusiv tururi în spatele scenei și cina de lux, în timp ce Old Trafford, care găzduiește Manchester United, oferă excursii ghidate care permit accesul la cutii private și șansa de a călători pe teren în sine.

Biblioteca lui Chetham Diane Griffiths

Spitalul Chetham, la nord de Catedrala din Manchester, datează în parte până în 1422.Inițial o reședință pentru preoți, este acum casa unei școli de muzică și a Bibliotecii Chetham, una dintre cele mai vechi biblioteci publice din Anglia. În utilizarea continuă din 1653, biblioteca are mai mult de 100.000 de cărți, mai mult de jumătate dintre acestea au fost tipărite înainte de 1850. Chetham's este, de asemenea, cunoscut ca locul de întâlnire al Karl Marx și Friedrich Engels în timpul vizitei lui Marx la Manchester.

Alte biblioteci de notă sunt Biblioteca Centrală din Manchester, lângă clădirea Primarie, și Biblioteca Portico, care găzduiește colecția literară de Dalton și Joule, fondatori ai Societății Literară și Filosofice din Manchester. Victorianul Biblioteca John Rylands, care face parte acum din Universitatea Manchester, merită văzute și pentru multe colecții speciale, inclusiv texte medievale, o Biblie Gutenberg și colecție de tipărire timpurie de William Caxton.

Manchester Art Gallery

Galeria de artă Manchester dispune de una dintre cele mai mari colecții de artă din Marea Britanie în afara Londrei. Galeria cuprinde lucrări ale pre-rafaeliților; Maeștrii flamandi din secolul al XVII-lea; Impresioniștii francezi, inclusiv Gauguin, Manet și Monet; și artiști germani, cum ar fi Max Ernst. Există, de asemenea, piese de la artiști englezi cunoscuți, printre care Stubbs, Constable și Turner, în timp ce colecția de sculpturi include lucrări ale Rodin, Maillol, Jacob Epstein și Henry Moore.

Pentru mai multe atracții turistice de artă și cultură, Centrul internațional al Manchester pentru arte vizuale contemporane și film independent, situat la 70 Oxford Street.

Chinatown

Acasă colorată a uneia dintre cele mai mari comunități chineze din Marea Britanie, Chinatown este doar o aruncătură de băț de la Manchester Art Gallery. O poartă arcuită bogat decorată care duce în cartier este deosebit de izbitoare. În acest cartier au fost înființate numeroase magazine și restaurante care oferă o gamă largă de delicatese culinare din Hong Kong și Beijing, în timp ce mestesugurile și lucrările de artă unice chineze se află la Centrul de Artă Contemporană Chineză.


din Manchester

/

Marea Britanie


Orasul: Manchester


Codul orasului: MAN


Tara: Marea Britanie


Codul tarii: GB


Aeroporturi:


Din Manchester -
Decolarea Spre:

Spre Manchester -
Decolarea Din: