din Liverpool

Bilete de avion Liverpool (LPL), Marea Britanie - Chisinau. Rezerva online

Bilete avion Liverpool (LPL), Marea Britanie - Chisinau. Rezerva online

Liverpool is a city and metropolitan borough in North West England.

With a population of 486,100 in 2021, it is located within the county of Merseyside and is the principal city of the wider Liverpool City Region.

Its metropolitan area is the fifth largest in the United Kingdom, with a population of 2.24 million.

Gândește-te la Liverpool și te gândești imediat la asta The Beatles, Liverpool Football Club, și faimosul lor stadion Anfield (unul dintre cele mai mari din țară) și, bineînțeles, acel accent unic Scouse. Inima orașului Merseyside se află pe malul estic al estuarului Mersey, la doar trei mile de la mare.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Beatles

Liverpool este renumit ca locul de nastere al filmului The Beatles. Tururi diferite oferă fanilor posibilitatea de a urma pe urmele lor (Penny Lane, câmpuri de căpșuni) și de obicei includ Povestea lui Beatles în Albert Dock și reconstruit Cavern Club, unde au debutat în 1961. Alte site-uri legate de Beatles includ Walking Cavern (picturi murale de Cynthia Lennon); Magazinul Beatles; și 20 Forthlin Road, Fosta casă a lui McCartney, unde trupa a scris și repetat multe dintre melodiile lor timpurii (proprietatea este deschisă publicului și oferă memoriile și fotografiile lui Beatles).

De asemenea, de interes pentru fanii sunt casa lui John Lennon din copilarie 251 Menlove Avenue, impreuna cu Casbah Coffee Club în West Derby. Deschis în 1959 de către părinții lui Pete Best, primul baterist al lui Beatles, ca loc de întâlnire pentru viitoarele trupe locale, Casbah a devenit o bântuire obișnuită a celor Patru Faburi și rămâne atât de mult cum era în perioada de glorie.

Albert Dock

Albert Dock, restabilit superb, prima clădire din Marea Britanie care se construiește folosind doar cărămizi și fier, este un bloc impresionant de cinci etaje înconjurat de bazinul portului, unde bumbacul, tutunul și zahărul au fost odată descărcate. Aceste structuri victoriene enorme sunt construite în jurul unei pasare arcade, coloanele lor toscane turnate odată ce servesc drept capstani pentru navele ancorate. Restaurantele decorate decorativ cu apartamentele lor de lux, buticuri de designer, restaurante, cafenele și muzee sunt un prim exemplu de "gentrificare", un fenomen care poate fi observat și în Londra, Manchester și Glasgow, prin care odinioară facilități de recreere.

Albert Dock găzduiește, de asemenea, numeroase atracții turistice de primă clasă, inclusiv Muzeul Story din Beatles cu memorabilia, fotografiile și filmele lui Fab Four; Muzeul internațional al sclaviei, la doar câțiva metri de docurile uscate, unde au fost reparate și montate nave de sclavi din secolul al XVIII-lea; si Muzeul Național Forța de Frontieră, care povestește despre contrabanda și contrabanda din anii 1700 până în prezent.

Tate Gallery Andrew Booth

O ramură aclamată a Tate Gallery a fost stabilită în docul Albert. Ca sansa, galeria Tate din Londra, infiintata la sfarsitul secolului al XIX-lea, cu moartea mostenitorului de zahar Sir Henry Tate, a gasit spatiu in depozitele in care zaharul brut a fost pastrat inainte de a fi rafinat. Parterul "Tate of the North" are săli de expoziție și galerii dedicate artei contemporane, precum și lucrări împrumutate de la galeria din Londra.

Iubitorii artei ar trebui să verifice, de asemenea Galeria și muzeul Victoria. Într-o clădire spectaculoasă de cărămidă roșie din cadrul Universității din Liverpool, muzeul cuprinde colecții mari de sculpturi și ceramică, împreună cu o serie impresionantă de tablouri, cum ar fi Lucian Freud și J. M. W. Turner. Facilitatea are, de asemenea, un program de prelegeri educaționale și ateliere de lucru, precum și o cafenea și un magazin.

Muzeul maritim Merseyside

Muzeul Maritim din Liverpool găzduiește numeroase expoziții fascinante despre mii de emigranți care au părăsit Marea Britanie prin Mersey pentru America de Nord între 1830 și 1930. Muzeul se mândrește, de asemenea, cu o colecție impresionantă de artefacte legate de navigația în Liverpool, întinzându-se în timp în ceea ce privește înființarea sa ca port de pescuit în secolul al XIII-lea. Această istorie bogată este ilustrată cu modele de nave, ateliere și nave istorice.La fel de fascinante sunt exponatele legate de poveștile Titanic și Lusitania, două dintre cele mai cunoscute și tragice vase de pasageri din istorie (fiecare având legături puternice cu Liverpool).

Alte lucruri populare de făcut includ vizitarea localului din apropiere Poveste cu navele, care descrie viața la bordul unui submarin în timpul războiului și impresionantul Comandant-sef, Abordări occidentale muzeu, cu sălile sale originale de hărți și expoziții referitoare la marina regală în cel de-al doilea război mondial.

Pier Head

Zona Pier Head a orașului Liverpool include trioul tradițional al clădirilor portului cunoscut sub numele de Trei Grații: clădirea portului Liverpool, clădirea Cunard (numită după canadianul Samuel Cunard, proprietar al primei linii de transport maritim de la Liverpool-Halifax-Boston) și clădirea Royal Liver Building (care nu este deschisă publicului). Este, de asemenea, locul unde veți găsi Memorialul Titanic comemorând "eroii din camera motoarelor" pe căptușeala de lux care sa scufundat în 1912; Monumentul reginei Victoria; și primăria georgiană, construită în 1754 cu cupola de cupru frumoasă încoronată de o statuie a lui Minerva.

Sala St George

Fatada din Sala Sf. Gheorghe de pe strada Brown este decorată cu coloane și statui corintice. Sala Mare, decorată în mod luxos, care se mândrește cu unul dintre cele mai mari organe ale lumii, este adesea folosită pentru concerte, în timp ce în spatele clădirii, splendidele Grădinile Sf. Ioan sunt dotate cu statui de Liverpudliani proeminenți.

Clădirea Politehnică din apropiere face parte dintr-un grup impunător de clădiri neo-grecești care includ Biblioteca William Brown, Picton Reading Rooms și Biblioteca Hornby. Sunt de asemenea interesante impresionantele camere Bluecoat, construite în 1717 ca o școală caritabilă și cea mai veche clădire a centrului orașului. Oarecum mai nou (a fost construită în 1969), dar merită o vizită este Radio City Tower, un turn de observare care oferă vederi superbe asupra orașului.

Walker Art Gallery Beverley Goodwin

Galeria de artă Walker se mândrește cu o bogată colecție de lucrări de masterat italieni, flamandi și francezi din secolul al XIV-lea până în prezent, inclusiv capodopere de Rubens, Rembrandt și Rodin. Afișarea picturii și sculpturii în engleză, în special din secolele XVIII-XX, este de neegalat în afara Londrei și include lucrări ale lui Gainsborough, Hogarth și Moore. O notă specială este scena de rămas bun de la Liverpool Pier Head, așa cum este descris de John J. Lee, intitulat Sweethearts and Wives. Expoziția John și Peter Moore, o prezentare importantă a artei britanice contemporane, se desfășoară în fiecare an alternativ.

Asociat cu galeria de artă Walker, Casa Sudley este un conac din secolul al XIX-lea de pe dealul Mossley și găzduiește o galerie care conține artiști precum Gainsborough și Turner.


din Liverpool

/

Marea Britanie


Orasul: Liverpool


Codul orasului: LPL


Tara: Marea Britanie


Codul tarii: GBDin Liverpool -
Decolarea Spre:

Spre Liverpool -
Decolarea Din: