din Istanbul

Bilete de avion Istanbul (IST), Turcia - Chisinau. Rezerva online

Bilete avion Istanbul (IST), Turcia - Chisinau. Rezerva online

ISTANBUL ESTE CAPITALA TURCIEI, CARE SE ÎNTINDE PE DOUĂ CONTINENTE.

Orașul de la joncțiunea Europei și Asiei cu arhitectura vremurilor imperiilor bizantin și otoman, este unul dintre cele mai populate orașe din lume cu peste 15 milioane de oameni.

Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia, centrul economic, istoric și cultural al țării.

Un oraș grozav în care vă puteți bucura pe deplin de cultura originală și vă puteți exersa abilitățile de tranzacționare.

Cu o istorie bogată, Istanbulul este un centru național pentru artă și cultură. Festivalul Internațional de Arte, care are loc în fiecare iunie, atrage turiști din întreaga lume.

Atracții de top din Istanbul

Ce să vezi și unde să mergi în Istanbul?

Hagia Sofia

Muzeu într-o biserică bizantină și mozaicuri. Un monument de talie mondială al arhitecturii bizantine, un simbol al „epocii de aur” a Bizanțului. Astăzi, denumit oficial Marea Moschee Hagia Sophia, situată în centrul istoric al Istanbulului modern, cartierul Sultanahmet.

Moscheea Albastră

Prima moschee din Istanbul. Există șase minarete: patru, ca de obicei, pe laterale și două ușor mai puțin înalte pe colțurile exterioare. Este considerat un exemplu remarcabil de arhitectură islamică și mondială. Moscheea este situată pe malul Mării Marmara, în centrul istoric al Istanbulului în zona Sultanahmet, vizavi de Hagia Sophia.

Topkapi

Palatul principal al Imperiului Otoman până la mijlocul secolului al XIX-lea. Situat în centrul istoric al Istanbulului, la Capul Sarayburnu, la confluența Bosforului și a Cornului de Aur în Marea Marmara. După căderea Imperiului Otoman, palatul a fost transformat într-un muzeu - unul dintre cele mai mari ca mărime din lume.

Marele Bazar

este una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume. Peste 4.000 de magazine sunt situate pe 66 de străzi ale bazarului. Vizitat zilnic de peste jumate de million de pesoane și turiști. Marele Bazar este situat în partea veche a Istanbulului și acoperă 30 700 m².

Cisterna Bazilică

este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate rezervoare subterane antice din Constantinopol, care are o oarecare asemănare cu complexul palatului. Situat în centrul istoric al Istanbulului, în zona Sultanahmet, vizavi de Hagia Sophia.

Turnul Galata

Turnul este unul dintre simbolurile orașului. Situat în partea europeană a Istanbulului pe un deal înalt din cartierul Galata. Poate fi văzut din aproape toate punctele din partea centrală a orașului. Înălțimea turnului este de 67 de metri, diametrul - 9 metri, înălțimea deasupra nivelului mării - 140 de metri.

Dolmabahce

Muzeul din palatul sultanilor otomani de pe partea europeană a Bosforului din Istanbul, la granița regiunilor Besiktas și Kabatas. A fost construit în 1842-1853 pentru sultanul Abdul-Majid I, care a fost împovărat de complexul palatului medieval Topkapi și dorind să aibă un palat în stil baroc ce să poată concura în rafinament cu reședințele europene din secolul al XVIII-lea.

Bosforul

este o strâmtoare între Europa și Asia Mică, care leagă Marea Neagră de Marea Marmara. Este cea mai îngustă strâmtoare intercontinentală din lume. Împreună cu Dardanelele, leagă Marea Neagră de Marea Egee, care face parte din Marea Mediterană. Cel mai mare oraș turc, Istanbul, este situat pe ambele părți ale strâmtorii.

Suleymaniye

este a doua cea mai mare și prima cea mai mare moschee din Istanbul, găzduind peste 5.000 de închinători. Moscheea este situată în zona veche a orașului, în zona Vefa. Moscheea a fost construită din ordinul sultanului Suleiman Magnific de către arhitectul Sinan în 1550 - 1557.

VIATA DE NOAPTE ÎN ISTANBUL

foarte activă ce oferă o varietate de divertismente. Dacă intenționați să vă plimbați prin oraș, cele mai renumite destinații turistice sunt recomandate pentru o vizită obligatorie: Zidul Apărării, Turnul Leander, Muzeul Aviației - Havacilik Müzesi, Turkuazoo - Acvariu, Strâmtoarea Bosfor, Gulhane Parcul, Palatul Ciragan, Muzeul Gulhane, Palatul Beylerbeyi, Turnul Fecioarei, Cetatea Anadoluhisar și, desigur, orice moschee. Nu ratați ocazia de a vizita unul dintre bazarele din Istanbul, unde puteți, în tradiția orientală, să negociați până la ultimul.

Istanbul este un oraș ideal atât pentru agrement, cât și pentru afaceri

ORAșUL ARE TREI AEROPORTE:

  • Ataturk (IST)

  • New Istanbul Airport (ISL)

  • Sabiha Gokcen (SAW)

Aceste două aeroporturi importante operează companii aeriene care oferă posibilitatea de a călători în orice colț al lumii. Cel mai simplu mod de a cumpăra bilete la (de la) Istanbul (a) este de a utiliza rezervarea online și cumpărarea biletelor de avion din proiectul AVIA.MD. Plata se efectuează și de la distanță, fără a fi nevoie să vizitați biroul.

Dacă trebuie, sau doriți să rămâneți în Istanbul, AVIA.MD HOTELS oferă posibilitatea de a căuta și rezerva o cameră de hotel.

Orașul are multe rețele de transport, deci puteți folosi tramvaie, linii de metrou, autobuze și feriboturi.


din Istanbul

/

Turcia


Orasul: Istanbul


Codul orasului: IST


Tara: Turcia


Codul tarii: TRDin Istanbul -
Decolarea Spre:

Spre Istanbul -
Decolarea Din: