din Dortmund

Bilete de avion Dortmund (DTM), Germania - Chisinau. Rezerva online

Bilete avion Dortmund (DTM), Germania - Chisinau. Rezerva online

Dortmund (germană Dortmund, n.-germană Düörpm) este un oraș de subordine funciară din vestul Germaniei, în statul federal Renania de Nord-Westfalia.

Populația este de 585 mii de persoane.

Este cel mai mare oraș - parte din cele 5 milioane de conurbații-megalopole din regiunea Ruhr și al doilea oraș ca mărime din conglomeratul de 10 milioane de orașe din regiunea Rin-Ruhr.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Alter Markt și Altes Stadthaus

Vizitează Alter Markt - emblema centrală a Orașului Vechi Dortmund, o vechea piață, o zonă mare pentru pietoni care își poate urmări rădăcinile înapoi în secolul al XII-lea, când comercianții își vindeau mărfurile aici. Rămâne o zonă comercială populară până în prezent și găzduiește numeroase magazine, buticuri, galerii, precum și cafenele, restaurante. Punctele istorice ale pieței sunt fântâna veche, construită în 1901 ca un coș de băut pentru animale, și Vechiul Civic Hall sau Altes Stadthaus, o clădire neo-renascentistă construită în 1899. O caracteristică notabilă a fațadei clădirii este marele vultur reprezentând orașul Dortmund. O altă clădire veche, în apropiere ce merită văzută, este Sala Berswordt, Primăria.

Biserica Pattinenului din St. Reinold

Vizitează Biserica Sf. Reinold (Reinoldikirche) din Dortmund. Această biserică te va suprinde cu turnul înalt de 104 de metri vizibil în jurul milelor. Început în secolul al XIII-lea și neterminat până în 1454, biserica este numită după sfântul patron al orașului Dortmund, Reinold. Se află deasupra pieței, unde traseul istoric Helweg a trecut prin Dortmund.

Urmați turnul pentru priveliștile sale uimitoare dincolo de oraș și pentru a vedea cele șase clopote de oțel ale bisericii, împreună cântărind aproximativ 20 de tone și adăugate în 1954 în timpul reconstrucției după al doilea război mondial. Alte biserici urbane ce merită vizitate datează din secolul al XII-lea Sf. Maria, Konrad de Soest și Petrikirche, construită în secolul al XIV-lea și renumită pentru altarul său frumos cu 633 figuri aurite, realizat la Anvers în 1521.

Zollern Colliery

Ce spui să dai o vizită la Muzeul Industrial Westphalian? Îți recomandăm Zollern Colliery este o mină de cărbune neutilizată, renumită pentru arhitectura sa uimitoare, în special pentru fațadele din clădirea principală. Cel mai impresioant dintre acestea este Sala de mașini, construită în 1904, cu una dintre cele mai uimitoare intrări Art Nouveau din Germania. Împreună cu structurile sale înalte din oțel, evidențiază exponatele care detaliază condițiile cu care se confruntă lucrătorii, precum și numeroasele artefacte și mașini (sunt disponibile tururi ghidate în limba engleză).

Alte atracții asociate includ Graf Wittekind Mina vizitatorilor pe locul a trei mine de cărbune folosite din secolele XVI-XX cu demonstrații ale tehnicilor miniere. Merită, de asemenea o vizită, Stația de cocsificare Hansa, o instalație încă activă care transformă cărbunele în cocs, oferă o perspectivă unică asupra acestui proces fascinant.

Westfalenpark

Westfalenpark – cea mai mare suprafață cu spații verzi din Dortmund cu o suprafață de 175 de acri, Westfalenpark din Dortmund este unul dintre cele mai mari și mai populare spații verzi ale orașului. Parcul găzduiește o serie de atracții, inclusiv Turnul de televiziune (Fernsehturm) cu înălțimea de 212 de metri cunoscut localnicilor ca Florian. Restaurantul său rotativ aflat la 138 de metri înălțime, are priveliști deosebite asupra orașului. German Rosarium este un spectacol superb de peste 2.600 de soiuri de trandafiri care pot fi explorate de-a lungul unei poteci plăcute de mers pe jos. Westfalenpark este, de asemenea, locul unde veți găsi Centrul de târguri masive din Dortmund, Stadionul de gheață și Westfalenstadion, cel mai mare stadion de fotbal din Europa – casa celor da la Borussia Dortmund. Un alt parc din apropiere este de interes Rombergpark, acasă la oraș grădini botanice și Gradina zoologica Dortmund.

Hohensyburg

Unul dintre cele mai vechi castele la doar 12 kilometri sud de Dortmund, într-o cramă împădurită deasupra văii Ruhr, Hohensyburg sau Syburg este un complex vechi de castele datând din secolul al VIII-lea. Ruinele castelului văzute astăzi datează din jurul anului 1100 și includ două încăperi mari, fostele cartiere de locuit și rămășițele zidului vechi.

În 1930 a fost inaugurat memorialul de război pentru comemorarea celor căzuți de la primul război mondial. Hohensyburg mai este o destinație populară pentru drumeții cu o serie de alte atracții, inclusiv Vincketurm, un turn cu înălțimea de 26 de metri și vederi panoramice Kaiser-Wilhelm-Memorial, construit în 1902. Sub crag se află Hengsteysee, un lac artificial format din construirea unui baraj în 1928.

Muzeul de transport și stația Mooskamp Marcin Wichary

Muzeul de Transport Local din Dortmund, aflat în stația Mooskamp, găzduiește tramvaiele incluse în aceste fascinații ale sistemului de tranzit secol al orașului datează de la începutul anilor 1900. Din Dortmund, aceste vechi tramvaie s-au îndreptat adânc în Valea Rhur, transportând muncitorii în minele din regiune, fabricile de cocs și fabricile de oțel.

De asemenea, este de interes Muzeul mașinilor auto, cu o colecție de vehicule fine de epocă, inclusiv Jaguars și Ferraris, precum și afișaje legate de dezvoltarea industriei auto din Germania.


din Dortmund

/

Germania


Orasul: Dortmund


Codul orasului: DTM


Tara: Germania


Codul tarii: DE


Aeroporturi:


Din Dortmund -
Decolarea Spre:

Spre Dortmund -
Decolarea Din: