din Bologna

Bilete de avion Bologna (BLQ), Italia - Chisinau. Rezerva online

Bilete avion Bologna (BLQ), Italia - Chisinau. Rezerva online

BOLOGNA UN ORAș DINAMIC CARE ESTE CAPITAla ISTORICă AL REGIUNII EMILIA-ROMANIA DIN ITALIA DE NORD

Nivelul de trai a orașului este unul dintre cele mai înalte din Italia datorită industriei sale dezvoltate și a unei locații bune la intersecția coridoarelor de transport.

Bologna este adesea denumită capitala culinară a Italiei.

Atracții turistice de top

Ce să vizitați și unde să mergeți

Piazza Maggiore

piața centrală din Bologna, regiunea Emilia-Romagna, Italia. Apariția în secolul 21, de regulă, reflectă aspectul din secolul al XV-lea, lung de 115 metri și lățime de 60 de metri, este o adevărată mândrie și una dintre principalele atracții ale orașului Bologna.

Turnul Asinelli

turn medieval din orașul italian Bologna. Împreună cu turnul Garisenda din apropiere, care a câștigat faimă imensă pentru înclinarea neintenționată de peste 2 metri, este un simbol al orașului. Cu o înălțime de 97,2 m, turnul este cea mai înaltă structură din centrul istoric al orașului Bologna și cea mai înaltă dintre „turnurile înclinate”. Turnul Asinelli este situat chiar în centrul orașului Bologna, la intersecția a cinci străzi, la o aruncătură de băț de „inima” orașului Bologna - Bazilica San Petronio.

Bazilica San Petronio

principala catedrală din Bologna, sfințită în cinstea Sfântului Petroniu. Construcția clădirii datează din 1390, când arhitectul Antonio di Vincenzo a fost împuternicit să construiască o catedrală gigantică în stil gotic la Bologna, a cărei dimensiune ar trebui să depășească Sfântul Petru din Roma. Bazilica San Petronio este situată în Piazza Maggiore, în centrul orașului Bologna. Clădirea are 132 de metri lungime, 60 de metri lățime, 45 de metri înălțime și 270.000 de metri cubi în volum. Catedrala este a cincea biserică ca mărime din Europa. Picturile sale de perete și vitraliile policrome sunt, de asemenea, de mare interes.

Madonna di San Luca

un sanctuar catolic dedicat Fecioarei Maria, falnic pe dealul Sentinel, la 300 de metri deasupra nivelului mării, la sud-vest de centrul istoric al Bologna. Este centrul unui pelerinaj care vizează venerarea icoanei Fecioarei Maria și Pruncului, pictată de Sf. Luca. O galerie acoperită duce la sanctuar, pornind imediat de la poarta orașului Bologna din Saragozza, cu o lungime de 3,5 km.

Fântâna "Neptun"

fântână din orașul italian Bologna, situată în piața cu același nume și numită „al Żigànt”. Este un exemplu al manierismului elitei curții italiene de la mijlocul secolului al XVI-lea. Fântâna a fost proiectată de arhitectul din Palermo, Tommaso Loreti, care a început lucrările în 1563 și a finalizat-o în 1565. Fântâna în sine a fost construită în 1567.

Bazilica Sfântul Dominic din Bologna

cel mai important templu al ordinului dominican, unde se păstrează moaștele fondatorului său. În plus față de multe alte opere de artă, bazilica este decorată cu trei mici sculpturi ale lui Michelangelo: Sfântul Proclus, Sfântul Petronius și un înger cu un candelabru.

Pinakothek național din Bologna

muzeu de artă din orașul italian Bologna. Situat pe Calle des Beaux-Arts 56, în fosta clădire a Ordinului Sf. Ignatie, în cartierul universitar din Bologna, nu departe de Academia de Arte Frumoase din Bologna. Colecția muzeului prezintă în principal lucrările artiștilor din Italia Centrală din secolele XIII-XVIII

FICO World Eataly

Un parc de distracții dedicat culinarilor: restaurante, chioșcuri, ateliere și expoziții interactive. Cel mai mare parc agro-gastronomic din lume FICO Eataly World a avut nevoie de patru ani și 100 de milioane de euro pentru a fi creat.

Muzeul Ducati

Muzeul Transporturilor din Bologna, Italia, la fabrica Ducati. Conține o colecție de motociclete Ducati și câteva produse non-auto timpurii. Deschis în 1998.

Palazzo d'Accursio

un palat creat odată pentru a găzdui principalele birouri administrative ale orașului Bologna, regiunea Emilia-Romagna, Italia. Se află în Piazza Maggiore și este primăria.

Informații generale

„Oameni de știință, culoarea Roșie și Groasă» (la Dotta, la Rossa, la grassa) - prin aceste trei definiții, uneori se caracterizează Bologna - capitala regiunii Emilia-Romagna, având în vedere, una dintre cele mai vechi universități de aici, culoarea roșie a acoperișurilor și a pereților ei și delicioasele preparate din bucătăria locală.

Combinația armonioasă a tradițiilor vechi și celor contemporane face un oraș accesibil tuturor și atrage o mulțime de turiști, care nu numai admiră antichitățile din oraș, dar, de asemenea, sunt predispuși să participe la inițiativele culturale ale orașului Bologna.

Ce puteți face și cu ce vă puteți ocupa în Bologna?

Universitatea din Bologna.

Cea mai faimoasă atracție turistică din Bologna este Universitatea sa (Università di Bologna), care se află pe strada Luigi Dzamboni (prin Giacomo Venezian). Universitatea din Bologna a apărut în anul 1088.

Străzile centrale din Bologna sunt două piețe învecinate.

Aceasta este piața Principală (Piazza Maggiore) și piața Neptun (Piazza Nettuno). Piața principală din Bologna este considerată Piazza Maggiore. Piața Neptun Piazza Nettuno este renumită prin renumitul havuz, care a fost fondat aici, în secolul al XVI-lea.

Bisericile în Bologna sunt multe, și fiecare dintre ele este interesantă în felul său:

 • Biserica Sf. Petronio;
 • Biserica Sf. Dominic (Basilica di San Domenico, unde a jucat pe organ însuși Mozart;
 • Biserica Madonna Sf. Luca (Santuario della Madonna di San Luca);
 • Biserica Sf. Petronio (La Basilica di San Petronio);
 • Templul Giovanni Domenico Cassini;
 • Biserica Sf. Ștefan, secolul al IV-lea sau al V-lea;
 • Porticul sau curtea lui Pilat (Cortile Di Pilato);
 • Biserica Santa Maria dei Servi (Basilica di Santa Maria dei Servi);
 • Biserica San Dzhakomo Madzhore,
 • Catedrala Sf. Petru (Cattedrale di San Pietro) ultimii cinci sute de ani.

Amatorii de istorie pot vizita numeroasele muzee.

 • Pinacoteca națională (Pinacoteca Nazionale di Vologna) - este un muzeu de artă.
 • Teatrul de anatomie (Teatro Anatomico),
 • Muzeul Palazzo Poggi, palatul Poggi (Musei di Palazzo Poggi). Mulți îl consideră unul dintre cele mai interesante muzee din Bologna.
 • Muzeul Arheologic
 • Muzeul Medieval în Palatul Gizilardi-Fava,
 • Simbolurile Bologna sunt considerate două turnuri care se încadrează - Asinelli (La Torre Asinelli) și Garisenda (Garisenda), situate la o distanță de două sute de metri de la Catedrala San Petronio.
 • In centrul orasului este Palatul Comuna (Palazzo Comunale o Pubblico)
 • Palatul de guvernare (Palazzo del Podestà)
 • Palatul dei Nota (Palazzo dei Notai), Carracci (Annibale, Agostino, Ludovico Carracci)
 • Muzeul Internațional Rossini (Museo Internazionale della Musica e Biblioteca di Bologna).
 • Galeria în formă de arc din Bologna, întinsă pe patruzeci de kilometri în centrul orașului.
 • Cele mai cunoscute parcuri din Bologna sunt: grădinile Margherita (Giardini Margherita), grădinile Montagnola (Giardino della Montagnola), Gradină botanică (Giardini Botanici)

Rezervați un bilet spre Bologna - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Bologna - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Bologna, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.


din Bologna

/

Italia


Orasul: Bologna


Codul orasului: BLQ


Tara: Italia


Codul tarii: ITDin Bologna -
Decolarea Spre:

Spre Bologna -
Decolarea Din: