spre Tadjikistan

Bilete de avion Moldova - Tadjikistan (TJ). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Tadjikistan (TJ). Rezerva online

Tadjikistan - este o combinație pitorească a lanțurilor muntoase și a pășunilor alpine din Pamir, unde se învecinează izvoarele râurilor puternici și neobișnuita frumusețe atrăgătoare a lacurilor! Tadjikistan este un oraș antic, cu artefacte ale civilizațiilor dispărute: Penjikent, Khujand, Istaravshan. Compoziția arhitecturală a palatelor și templelor din Penjikent este unică și nu are analogii nici în Asia Centrală sau în nici o altă țară a Orientului. Tadjikistan este o țară unică în ceea ce privește zonele climatice. Nimerind aici, veți vizita atât deșerturi, asemănătoare celor din Sahara, cât și pajiști alpine, veți ajunge până și la ghețarii de la munte, care nu cedează celor din Himalaya.

Ce este de văzut

O adevărată bijuterie a Tadjikistanului este Pamir - „acoperișul lumii“, locul de interese și de pelerinaj a oamenilor de știință, călători și sportivi. Vizitați Pamir și respirați cu aerul acestui oraș, bucurați-vă și păstrați în memorie imensele vârfuri și văile munților, observați viața satelor de munte, cu modul lor specific de viață, obiceiuri și tradiții de secole, vedeți fetele din Pamir, subțiri ca căprioara, cu ochi albaștri și păr blond - moștenirea campaniilor lui Alexander III Magnus, bucurați-vă de culorile ale apusului de soare și de zori - un vis care se va împlini, merită doar să fie dorit.

O călătorie uimitoare în istorie - astfel poate fi denumit un tur în Munții Hissar. Puțini oameni nu au auzit de frumosul lac Iskanderkul. Iskanderkul - lacul lui Alexandru - poartă numele regelui. După traversarea trecătoarei Angisht, de o înălțime amețitoare și o geometricitate a pereților, ochiului i se deschide liniștea senină, moale și filozofică a fabulosului lac Iskandarkul. Puteți lua un tur în Munții Fan, care sunt renumiți prin lacurile sale extraordinare și fascinantele vârfuri, monumentale și ireale, de o frumusețe uimitoare.

Turiștii vor avea o posibilitate de a vedea un alt lac frumos - Parien, care este situat la o altitudine de 2.600 de metri în lanțul muntos Hodge Laconia.

Parfumatele, mirositoarele de iarbă pășuni alpine, păduri de nepătruns, apa limpede și cristalină a lacului, râuri de munte ce curg neîncetat, aerul cel mai curat de munte va încărca cu energie și vivacitate pentru o lungă perioadă de timp. În jurul lacului Parien și încă unul - Temurdar (încercați să ghiciți de la care nume a venit denumirea celui de-al treilea lac), există numeroase zvonuri și legende. În aceste locuri, strâns legate cu numele lui Alexander III Magnus, există multe alte monumente istorice și arhitecturale.

În regiunea Khatlon, puteți petrece câteva zile, dar aveți impresia că, de parcă ați trecut printr-o mașină a timpului de-a lungul secolelor și ați trecut prin multe evenimente a trecutului. Vizitarea locurilor sfinte a unor învățați renumiți din epoca pre-islamice - epoca zoroastrianismului și a lumii islamice, însoțitorilor și urmașilor profetului Muhammad, care se află în regiunea Khatlon, vor interesa cu siguranță iubitorii de antichitate, legende și mituri antice. Orașele Kulyab, Dangara, Baljuan, Muminobod, Shuroabad vor uimi prin monumentele sale păstrate pentru urmași. Mausoleul lui Mir Said Ali Hamadoni (secolul al XIV-lea), Shakiki Balkhi (secolul al IX-lea), Shoh Ne'matulloi Vali (secolul al XIV-lea), Sulton Uwaisi Karani (secolul al VII-lea) vor deveni o revelație pentru mulți. Mai ales că multe despre ele vor povesti teologii, oamenii care știu foarte multe în aceste probleme.

La frontiera dintre Kârgâzstan și Tadjikistan se extinde faimoasa Vale Pamir-Alai, mai la sud de ea sunt vârfurile cele mai înalte ale muntelui "acoperișului lumii", vârful Somoni (7495 m), vârful Korzhenevskaya (7105 m) și ghețarul Fedchenko. La est de Altyn Mazar se află Varful Lenin (7134 m), iar mai departe, în partea de sud, sunt locurile pitorești ale Jirgital.

Puteți vizita faimoasa vale petroglif și puteți vedea așezarea unui om preistoric. Dacă sunteți norocos, puteți întâlni leopardul de zăpadă, ursul, capricornul și puteți vedea păsări rare: vulturul și cuibul de zăpadă.

Drumul spre Altyn Mazar începe în Dushanbe. De la capitală până la baza turistică sunt 450 de kilometri de-a lungul locurilor pitorești din Republica Tadjikistan.

Parcul național din Tajikistan a apărut în anul 1996. Acesta este un colț uimitor al lumii. Parcul Național este bogat în o varietate de animale sălbatice. Aici sunt mai multe specii care au supraviețuit numai în acest Parc.

În Parcul Național există colțuri în care animalele sălbatice nu sunt încă speriate de om, iar frumusețea sălbatică a naturii nu este atinsă.

Călătoriți prin poalele muntelui Hazratishokha, unde se află monumente naturale unice - cascada Mulokoni, apa curativă sulfuroasă Obigugird, pădurile Baljuan și Khovaling.

Arkhar este berbecul lui Marco Polo, campion mondial printre berbeci, cel mai râvnit trofeu pentru vânători. În regiunea Murgab din Pamir, vânătoarea este permisă.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion spre Tadjikistan printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de către noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale.

Cu noi vei uita de taxe și marje - pe Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Tadjikistan.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții costul biletului spre Tadjikistan poate varia.