spre Slovenia

Bilete de avion Moldova - Slovenia (SI). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Slovenia (SI). Rezerva online

Republica Slovenia - o țară din Europa Centrală. Slovenia, o țară mică și destul de neatrăgătoare la prima vedere. Dar atunci, când veți vizita Slovenia și veți face cunoștință cu ea mai în de aproape, ea vă va fermeca cu frumusețea și bogăția sa, armonie și confort!

Ce de văzut

Vara, liderii absoluți după numărul de turiști sunt orașele de coastă - Portorož, Piran, Koper și Izola, la fel și două lacuri alpine - Bled și Bohinj.

Anul împrejur au o popularitate centrele medicale-termale din Slovenia: Rogaška Slatina, Radenci, Strunjan, Terme Catez, Dobrna, Moravske Toplice, Šmarješke Toplice, Rogla și Terme Zreče.

Stațiunile de schi: Bovec, Kranjska Gora, Mariborsko Pohorje

Marile orașe - Maribor și Celje, Kranj, Velenje, Koper.

Mica Slovenia este foarte bogată într-o varietate de obiective turistice interesante. Pentru vizite sunt recomandate: orașe medievale din Ljubljana, Maribor și Ptuj. Peștera Carstică Postojna (acolo unde, la o adâncime de 2,5 km se poate de observat din vagonul trenului ce se deplasează încet, stalactite și stalagmite bizare) și Škocjan (sub protectia UNESCO). Parcul National Triglav, cu cel mai înalt punct din Slovenia - Muntele Triglav și cel mai mic - depresiunea Tolminskoy. Din orașele de pe coasta Adriaticii pleacă excursii în Veneția și Trieste.

Capitala, Ljubljana a fost construită pe ruinele cetății romane Emona. Centrul orașului este considerat cel de pe un deal înalt - Castelul Ljubljana și Catedrala din Ljubljana.

Piața orașului Vechi lângă Biserica Sf. Iacob este înconjurată de clădiri medievale - Palatul Schweiger și coloana Fecioarei. De remarcat este și partea veche a orașului, cu străzi înguste, multe baruri mici și cafenele, precum și „trei poduri“, unul dintre care duce la primărie.

Interesant este de a merge spre labirintul din Peștera Postojna, care se întinde pe o distanță de 23 km. La 9 km de ea, pe faleză, se află Castelul Predjama, faimos prin legenda tâlharului-cavaler Erasmus Predjama.

Frumusețea și mândria eco-Sloveniei - în primul rând, este Parcul Național Triglav (cunoscut printre schiori prin stațiunile de iarnă de schi din Kranjska Gora, Bohinj și Bled). Dealul cu același nume este socotit unul dintre simbolurile țării (reprezentat pe emblema și steagul țării), și pe lângă acestea, pe teritoriului rezervației este amplasată o pitorească vale a lacurilor Triglav. Pe un teritoriu de 800 kilometri sunt prăpastii, chei, cascade și păduri de foioase. Traseele populare sunt numerotate și la intrare se distribuie o cartă a traseului pentru comoditatea vizitatorilor. Aici puteți practica alpinism, pescuitul, a face camping și a explora zona înconjurătoare.

O altă populară direcție de ecoturism - localitatea Notranjska, cunoscută prin uimitoarele peșteri carstice Postojna și Škocjan. Lungimea holurilor și pasajelor peșterii Postojna - este de 23 km, în plus este faimoasă prin faptul, că în lacurile subterane sunt pești orbi. Poți călători pe un tren mic în palatele subterane. Peștera Škocjan este considerată cea mai bine conservată și a păstrat frumusețea antică a sa. Iar peștera Vilenica a fost printre primele din Europa, care a fost deschisă publicului pentru vizite (secolul XVII).

În mlaștinile Ljubljana (incluse în iulie anul 2011, în lista UNESCO), puteți vedea locuințele preistorice pe piloni; frumoase, înconjurate de peisaje pitorești, cândva pe acest loc era un lac care apoi, cu timpul, a secat în urmă cu aproximativ 3500 ani.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion spre Slovenia printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale. Cu noi vei uita de taxe și marje. Pe pagina web Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Slovenia.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții - costul biletului spre Slovenia poate varia.