spre Muntenegru

Bilete de avion Moldova - Muntenegru (ME). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Muntenegru (ME). Rezerva online

Muntenegru - o țară din Europa de Sud, în Balcanii de Vest.

Confortabila Muntenegru înseamnă - o vacanță ieftină și de înaltă calitate pe plajele din Adriatica, mănăstiri ortodoxe și atracții medievale, lacuri și parcuri naționale, fermecătoarea capitală Podgorica și stațiunile din Budva.

Ce de văzut

Muntenegru este o țară foarte compactă - în mai puțin de o zi, puteți călători cu mașina de la un capăt al țării la altul.

Budva Riviera - centrul turistic din Muntenegru cu plaje de nisip, arhitectură impresionantă și distracții pentru toate gusturile. Stațiunea principala a regiunii este - Budva, unul dintre cele mai respectate orașe de pe Marea Adriatică. De o mare popularitate se bucură și Becici, care se află la 3 km de Budva. Orașul este renumit prin cei 2 km de plajă lungă cu pietricele mici. Petrovac - un loc în golf cu plajă din pietricele roșii și o întreagă colecție de monumente antice. Sveti Stefan - stațiunea cea mai prestigioasă din Muntenegru plină cu hoteluri luxoase. În secolul al XV-lea aici a fost construită o cetate pentru a proteja orașul de pirați. În mijlocul secolului XX cetatea a devenit un elegant oraș-hotel, unde preferă să se odihnească vedetele de la Hollywood.

Hercegnovski Riviera este situată pe coasta de nord a Mării Adriatice. Cea mai mare stațiune din regiune - Herceg Novi, este ideală pentru relaxare. Aici, natura este uimitoare și sunt pensiuni bune - mulți vin în Herceg Novi pentru a-și îmbunătăți sănătatea. O altă stațiune populară din Hercegnovski Riviera este - Tivat. Pentru majoritatea turiștilor, cu ea, și începe Muntenegru - aici se află unul dintre aeroporturile internaționale.

Ultsinsk Riviera este renumită prin hoteluri bune și, în același timp, foarte democrate, prin o vreme mereu însorită și plaje de bazalt. Sunt doar 2 stațiuni: însuși Ulcinj și insula Ada Bojana - una dintre cele mai renumite destinații de vacanță pentru nudiști.

Două stațiuni de schi nu prea mari din Muntenegru: Zabljak și Kolasin. În stațiunea Zabljak și vara nu este plictisitor. Turiștilor se oferă o gamă largă de activități: de la tururi pe jos până la călărit și zborul cu parapanta.

Un turist atent și curios va fi capabil să găsească în Muntenegru o cantitate considerabilă de obiective turistice interesante. După călătoria în Muntenegru la fiecare în album va rămâne cu siguranță imaginea insulei Sf. Ștefan (cartea de vizită a țării) și mănăstirii Ostrog. Niște vederi frumoase vor fi și din golful Boka-Kotor, și de pe puntea de observație Kotor. Alte orașe antice din Muntenegru - Budva, Herceg Novi, Ulcinj sau Cetinje, fosta capitală - de asemenea sunt generoase cu clădiri vechi, biserici și mănăstiri.

Obligatoriu pentru vizite este lacul Skadar, cel mai mare și cel mai curat lac din Balcani, cu pelicani și pești rari Karan. Pe micile insule se află un complex de mănăstiri din secolul XIV-XV - multe dintre ele - sunt funcționale și se bucură de oaspeți. În partea de sus a masivului Lovcen se află Mausoleul lui Petra Negosha, a conducătorului muntenegrean.

Herceg Novi - una dintre cele mai renumite stațiuni din țară, situată la intrarea în golful Boka. Orașul a fost fondat în urmă cu mai mult de 1600 de ani, astfel încât aici există numeroase monumente de arhitectura medievala - bastioanele Forte Mare, Kanli Kula, Shpanola, cetățile Mamula, Prevlaka, Arza, celebra mănăstire Savina (anul 1030), precum și o mulțime de case vechi pitorești.

Kotor este situat între coasta golfului Kotor și muntele Lovcen. Datorită numărului mare de monumente istorice și a clădirilor medievale bine conservate - el, este declarat patrimoniu mondial UNESCO. Aici se află cele mai interesante monumente: Catedrala Sf. Tripun, numeroase fortificații vechi, biserici și palate, precum și Turnul cu Ceas (secolul al XVI-lea).

În Muntenegru sunt multe locuri sfinte pentru persoane ortodoxe. Un loc special și onorat - mănăstirea Ostrog, unde se află moaștele Sf. Vasiliy Ostrozhsk. Poți să te atingi de moaștele lui Sf. Tihon în Kotor, iar în Mănăstirea Savin se află o icoana făcătoare de minuni Savinsk. Pe drumul dintre Budva și Bar se află 21 de mănăstiri, cele mai multe dintre ele - funcționează.

Ca, minuni naturale, merită o atenție canionul râului Tara, al doilea cel mai lung din lume. Lacul glaciar cu o apă limpede și vârfuri acoperite de zăpadă pot fi văzute în parcul național “Durmitor”. Aici se află, de asemenea, renumitul lac Negru.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion spre Muntenegru printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale.

Cu noi vei uita de taxe și marje - pe Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Muntenegru.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții costul biletului spre Muntenegru poate varia.