spre Monaco

Bilete de avion Moldova - Monaco (MC). Rezerva online

Cumpara bilet de avion catre Monaco. Pretul biletelor de avion

Informații generale

Principatul Monaco este una dintre cele mai mici țări din lume, situată în sudul Europei, pe coasta mediteraneană, în apropiere de granița cu Franța și Italia. Teritoriul Monaco este alcătuit din orașe fuzionate: Monaco, Monte Carlo, La Condamine și Fontvieille.

Monaco se află pe o coastă înaltă, formata din munți de calcar, care reprezintă extinderea sudică a Alpilor Maritimi. Capul Monaco este stâncos, iese departe în mare, La-Condamine este un golf mic deschis. Relieful este deluros, abrupt și stâncos. Cel mai înalt punct este Mont-Agel (140 m).

Ce să vedeți în Monaco?

Cazinou Monte Carlo

În Monte Carlo trebuie să vizitați neapărat Casinoul din Monte-Carlo - prima casă de jocuri de noroc din Europa și una dintre cele mai vechi instituții de jocuri de pe planetă. Apropo, oricât de amuzant ar fi, veniturile din jocurile de noroc au salvat țara de criza economică de la sfârșitul secolului trecut. Dacă sunteți indiferenți fața de ruletă și poker, nu ratați ocazia de a vizita Opera (mai este denumită și "Sala Garnier"), care este considerată una dintre cele mai frumoase săli ale cazinoului.

Palatul domnesc din Monaco

De obicei, cuvântul "palat" este înțeles ca ceva ușor, din lumea Disney și nu foarte masiv. Cu toate acestea, palatul din Monaco nu este așa - domnitorii locali riscau mereu să facă nucăciuni de la aroganții marii vecini, cum ar fi Spania sau Franța, astfel încât în timpul construcției banii pentru “frumusețe” nu erau irosiți.

Muzeul oceanografic din Monaco

Muzeul Oceanografic din Monaco unește la un loc muzeul fondat în anul 1889 de către prințul Monaco, Albert I, și Institutul Oceanografic, care a fost fondat în anul 1906. Muzeul are o colecție minunată de diverse obiecte legate de mare: modele de nave, instrumente navale, arme, animale împăiate și schelete de multe specii de faună marină.

Orașul vechi din Monaco-Ville

Vechea capitală a principatului, în cele mai bune tradiții de romantism, atârna peste mare pe o stâncă de la Capul St. Antoine - care este separată doar de 60 de metri de la suprafața apei. Pe vârful plat al stâncii se află 11 clădiri istorice, printre care - Catedrala (anul 1875), capela milostivirii lui Dumnezeu (anul 1635), Palatul domnesc al neamului Grimaldi.

Gradina japoneza din Monte Carlo

O mențiune deosebită merită o imensă grădină japoneză cu o suprafață totală de 7.000 de metri pătrați, planificată și formată în tradițiile parcurilor peisagistice ale Țării Soarelui Răsare. Având în vedere că climatul din Monaco este surprinzător de blând, nu este de mirare faptul, că toate plantele se adaptează perfect în acest climat.

Bilete ieftine spre Monaco

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții active - costul biletului spre Monaco poate varia. Nu uita, puteți rezerva bilete de avion on-line. Informații despre toate zborurile sunt disponibile pe AVIA.MD.