spre Liban

Bilete de avion Moldova - Liban (LB). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Liban (LB). Rezerva online

O țară mică din Orientul Mijlociu, a cărei populație abia trece peste cifra de 4 milioane, Liban este cunoscut prin o cantitate surprinzătoare de lucruri și fapte. Începem cu faptul că, aici este amplasat cel mai vechi oraș din lume - Byblos, unde a fost inventat primul alfabet. Printre altele, anume în Liban s-a învățat de a face renumita vopsea și a fierbe sticla. Din celebrii cedri libanezi Noe, conform legendei, a construit chivotul, iar mătasele libaneze au înnebunit mai mult de o sută de ani fașionistele din Orientul Mijlociu. Și încă, aici a fost inventată Pita (și Shaorma de asemenea) și - nu de mirare - săpunul, între timp, Cartagina a fost fondată pe malul opus al Mării Mediterane.

Ce este de văzut

Pământul Liban este exclusiv de bogat în tot felul de antichități, iar unele dintre ele, în sensul literal al cuvântului antediluviene - de exemplu, orașul Byblos are o vârstă respectabila de 7000 de ani! Aici au fost înregistrate toate civilizațiile cunoscute și culturile din bazinul mediteranean - de la sirieni și fenicieni până la romani, turci și francezi. Nu e de mirare, că numărul de monumente istorice și de arhitectură din Liban, este destul de mare, și de multe ori pot fi văzute în vecinătate moscheea Umayyad, biserica creștină și ruinele hipodromul roman. Atracțiile turistice din Beirut: elagantul Place-d'Etual, cu o mulțime de cafenele pariziene și braserii, Stânca Porumbeilor - monument al naturii, ce se află în mare, muntele Harissa cu statuia Fecioarei din Liban, Muzeul Național, cu mai mult de 1300 de bogate artefacte istorice libaneze, Muzeul de Arheologie și Istorie, cel mai vechi din Orientul Mijlociu, muzeul Sursock - o colecție de picturi moderne din bogatele interioare a caselor libaneze din secolul al XVIII-lea, multiple galerii și centre de arte plastice. La o distanță de 20 km de oraș este situată „a opta minune a lumii“ - peștera Jeita, ce se întinde pe o distanță de 9 km. Aici este uimitor de frumos, iar dimensiunile sunt impresionante: aici se află cele mai mari de pe planetă stalactite (8 m) și una dintre cele mai mari săli din peșteră în lume, cu un „plafon“ de o înălțime de 108 m.

În orașul Byblos este necesar să treci prin străzile vechi, a vedea ruinele unui templu fenician, cetatea cruciaților, teatrul grec. Nu departe este o colecție de cele mai vechi din lume graffiti: inscripții pe ziduri de piatră a marilor oameni și a muritorilor simpli. Printre primii - faraonul egiptean Ramses al II-lea (secolul al XII-lea î.Hr..!).

Tripoli - capitala “dulce” a Libanului. Tot felul de dulciuri sunt preparate aici decât altundeva în țară.

În Valea Bekaa și în inima ei - orașul Baalbek - perfect s-au păstrat clădiri romane: impresionantele temple ale lui Jupiter, Venus și Bachus, de asemenea și o mulțime de edificii secundare, cum ar fi toaletele publice și clădirile publice.

Mai departe de ochii satului se află Maaloula - un sat unde încă vorbesc vechea limbă aramaică - acea limbă, cu care Iisus Hristos a propovăduit.

Tir și Sidon - orașe menționate în Biblie. În Tir merită văzut arcade romane și forumuri, faimosul hipodrom, necropola și catedrala. Apropo, anume de aici vine regina feniciană Elissa, care a fondat Cartagena.

Sidon - nu mai puțin celebru port fenician, principalele obiecte de interes turistic sunt - ruinele unui templu fenician a zeului de vindecare Eshmun, caravanseraiul otoman Khan al-Frandzh, ruinele castelului St. Louis, castelul cruciaților al secolului al XII-lea, Marea Moschee a lui Omar, precum și un labirint a piețelor medievale și interesantul muzeu de săpun.

Atracțiile din Tripoli: kilometri de piețe, castelul Baronului de Saint-Gilles, maria Moscheei a Mamelucii, caravanserai, hamamuri și madrassas.

Atracțiile naturale din Liban - valea de Cedru, vârsta copacilor cărora atinge 2000 ani, valea sacră Kadisha, care a servit ca un refugiu pentru eremiți și patriarhi.

Aici perfect s-au păstrat mănăstirile rupestre. Amatorii de animale sălbatice sunt invitați în „insula de palmieri“, o rezervație naturală, la 5 km distanță de Tripoli. Aici își fac cuib mai mult de 300 de specii de păsări migratoare, locuiesc țestoase marine și foci.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion spre Liban printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale.

Cu noi vei uita de taxe și marje. Pe pagina web Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Liban.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții - costul biletului spre Liban poate varia.