spre Croatia

Bilete de avion Moldova - Croatia (HR). Rezerva online

Cumpăraţi bilete de avion către Croaţia. Prețurile biletelor de avion.

Republica Croația este un stat care se află în partea de sud a Europei Centrale și parțial în partea de vest a peninsulei Balcanice, fosta țară din Uniune care intra în componența Iugoslaviei, care a devenit independentă în anul 1991. Croația pitorească oferă turiștilor plaje curate și largi din Adriatică, înconjurate de pini și stânci, o bucătărie bogată și tratament la izvoarele minerale.

Ce este de văzut

Capitala Croației Zagreb este cel mai mare oraș din țară, însă conform standardelor europene, destul de compact. În orașul Zagreb, în centrul istoric, s-a păstrat perfect arhitectura medievală. Aici sunt numeroase palate și catedrale frumoase, parcuri verzi și mici cafenele cu verande.

Croația este divizată condițional în trei stațiuni. Peninsula Istria este cunoscută pentru priveliștile pitorești ale Mării Adriatice, apă curată și o vecinătate cu Italia (doar 3,5 ore de mers pe mare spre Veneția). Plajele din Istria nu sunt cele mai comode: pietricele mari și platforme de beton, însă, aici este destul de răcoros chiar și în sezonului de vară.

Amatorii romantismului medieval ar trebui să viziteze Rovinj, Pula și insula Krk, pentru tineret perfect se potrivește Medulin (unul dintre puținele locuri din regiune unde există plaje cu nisip și puteți face diving), amatorii unei vacanțe liniștite și cei în vârstă sunt așteptați în Lovran, iar cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea pot vizita Opatija.

Dalmația centrală este perfectă pentru vacanța cu copiii și familia. Aici sunt plaje cu pietriș și cu o intrare confortabilă ușor înclinată spre mare, iar pe mal există toată infrastructura de divertisment. Tucepi și Baska-Voda sunt considerate cele mai bune stațiuni pentru vacanța cu familia. Pe insula Brač există, de asemenea, o coastă frumoasă, cu pietriș, dar acest loc a fost de mult timp ales de nudiști, deci aceste plaje mai mult se potrivesc pentru adulți. Cea mai prestigioasă stațiune din regiune este Makarska. Faleza regiunii este plină cu restaurante de lux, hoteluri și centre spa. Un bun centru pentru talasoterapie este deschis în Sibenik, unde sunt concentrate toate discotecile și tot felul de distracții pentru tineret.

În Dalmația de Sud sunt munți și insule. Aici, cresc stridii și se produce cel mai renumit din țară vin „Dingac“. În regiunea Dubrovnik sunt plaje de nisip, dar în cea mai mare parte coasta este stâncoasă. Potrivit UNESCO, Dubrovnik este unul dintre cele trei cele mai frumoase orașe ale Renașterii, alături de Amsterdam și Veneția.

Stațiunile de schi din Croația sunt echipate nu mai rău decât cele austriece sau elvețiene, însă sunt semnificativ mai ieftine. Cea mai apropiată de Zagreb (la numai 10 km) este stațiunea Sleme. Relativ tânără, dar deja a câștigat o popularitate printre amatorii sporturilor de iarnă este stațiunea Platak. Caracteristica principala - vederi superbe la Marea Adriatică de la cel mai înalt punct.

Croația este o țară foarte frumoasă, iar cele mai multe dintre obiectivele turistice sunt naturale. Ea a obținut tot ce este mai bun în Europa: coasta pitorească a Mării Adriatice, pante montane, râuri și lacuri cele mai curate, păduri de pini, mirosul cărora te amețește și multe altele.

Nu este surprinzător faptul că bogăția principală a acestei țări sunt parcurile naționale. Cel mai renumit, mai frumos și mai vizitat parc național este - "Lacurile Plitvice", din anul 1979 el se află în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Lacurile din rezervația naturală cuprind toate nuanțele de albastru, bleu și turcoaz. A observa aceste culori este cel mai convenabil de pe platforma de observare de pe valea râului Koran. Scăldatul este interzis în lacuri, pentru a le păstra puritatea. Parcul național Krk este renumit pentru canionul său, coborând prin care puteți vedea numeroase lacuri, o cascadă de 20 de metri înălțime și o mănăstire franciscană abandonată care se află în mijlocul unei insule nelocuite.

În general, orașele abandonate reprezintă una dintre cărțile de vizită din Croația. De exemplu, un oraș pustiu, este și - Insula Pustie, lângă insula Rab. Din anul 1949, aici a existat un lagăr de concentrare extrem de secret pentru prizonierii politici. Hum este cel mai mic oraș din lume: oficial aici locuiesc doar 17 persoane, inclusiv cu primarul.

Palatele medievale și castele sunt împrăștiate în toată țara. Cel mai bine s-a conservat palatul lui Diocletian din Split. Acest edificiu este din epoca Sfântului Imperiu Roman și se află pe o suprafață de 3 hectare și mai mult seamănă cu un mic oraș medieval decât cu o clădire.

Cu siguranță merită o atenție deosebită vechiul castel Friedrichstein pe muntele Kochevskaya, castelele Zhuzhemberk și Khmelnik, castelul de pe insula - Otocec, castelul Turiac, și de asemenea, aproximativ cele 80 de reședințe de vară ale nobilimii, construite în stilul Renașterii pe teritoriul Rivierei Dubrovnik în nordul țării.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion spre Croația printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale.

Cu noi vei uita de taxe și marje. Pe Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Croația.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții - costul biletului spre Croația poate varia.