spre Camerun

Bilete de avion Moldova - Camerun (CM). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Camerun (CM). Rezerva online

Republica africană Camerun este situată în Africa Centrală în partea de vest, în Golful Guineea. Camerun-ul este împărțit în zece regiuni cu centre administrative.

Actuala capitală a republicii - orașul Yaounde, cel mai mare oraș. Numele modern, Republica Camerun, l-a primit în anul 1479 de la căpitanul portughez Ruy de Siqueira, care a poreclit localitatea din cauza cantităților mari de crevete dea lungul coastelor, de unde și Camerun este tradus ca „râul de creveți“.

Într-o țară, este adunată toată diversitatea continentului african. Aici sunt și savanele pustii și pădurile ecuatoriale umede, și lacuri și râuri. Regiunile mai înalte sunt acoperite cu păduri tropicale dense și pajiști montane. Frumusețea peisajelor din Camerun poate concura cu multe țări ale lumii. Aceasta este o republică cu adevărat pitorească.

Ce este de văzut

Așa zisa carte de vizită a țării este considerat a fi masivul vulcanic sub același nume Camerun. Partea superioară a acestuia este înconjurată de o pătură de ceață și nori.

Un șarm deosebit are și litoralul țării. De la Kribi până în Douala trece așa-numita plaja de Palmieri din Camerun: coasta stâncoasă la Kribi este la 20 de metri înălțime de la suprafața mării, demonstrând roci cristaline antice. Tot aici se află și râul Lob, cu o margine abruptă, a cărui înălțime este de 12 metri, și care toarnă apele sale în ocean.

Platoul Camerun este similar cu un peisaj de Lună - aici sunt multiple conuri de vulcani stinși și lanțuri muntoase.

În partea de nord a țării este faimosul lac Ciad.

Flora și fauna din Camerun este destul de bogată. În pădurile locale veșnic vezi cresc la propriu tot felul de copaci tropicali. Pădurile sunt pline de maimuțe, păsări, șerpi. În ape trăiesc crocodili și broaște țestoase. De la sud la nord pădurile se schimbă în savane tipice. În savane domină animale cu copite: girafe, bivoli, rinoceri negri, antilope. Există, de asemenea, o mulțime de lei, gheparzi si leoparzi. Păsări mari tot sunt găsite.

În capitala, Yaounde, vă așteaptă pentru vizită Centrul de Artizanat, prezentat de zona comercială a Centrului Artisinel. Acest loc este cunoscut peste tot în lume prin lucrările meșterilor și artiștilor locali.

În regiunile Mokolo, Messa și Brichetere vă puteți bucura de bucătăria autentică cameruneză și urmări după viața africanilor. Veți fi, de asemenea, așteptat pentru o vizită la luxosul Palat Prezidențial, la biserica catolică antică în stil gotic- o colecție de patrimoniu cultural african, la palatul liderului al unuia dintre triburile africane, cele mai influente din Camerun - Antangany. Tot aici, de asemenea, se află și Muzeul de Artă din Camerun, care găzduiește o colecție de măști rituale, bijuterii, arme și multe alte obiecte exotice.

Orașul antic Douala va rămâne în amintiri nu numai prin sculpturi originale și edificii urbane coloniale - dar și pitorescul cheu al orașului, merită ca să petreci câteva zile în Douala. Merită o vizita în Douala și muzeul orașului și Artisinel Kameruneys - piața de artizanat.

Orasul Fumban, atrage turiștii pe teritoriul său, cu Palatul Regal. In palat sunt expuse cele mai frumoase bijuterii bamun. Deosebit de frumos și neobișnuit este Muzeul sultanului. Aici sunt adunate o mare colecție de îmbrăcăminte a regilor, armele lor, statui, bijuterii, măști și multe altele. În plus, în Fumban există un muzeu ce poartă numele în cinstea lui Ibrahim Nova, Muzeul de Arta și Tradiții ale poporului bamun.

Dar cea mai importantă atracție a țării este considerată a fi Muntele Camerun, care atrage mulți turiști. Puteți ajunge la munte din orașul Buea. Orașul în sine este uimitor de frumos, este o creație a omului și a naturii. Munții, luncile alpine de smarald și pădurile tropicale veșnic verzi - toate acestea sunt în vecinătate cu obiectele civilizației.

Parcul National Waza - situat în direcția nord-est de orașul Maroua. Pe lângă acest parc mai sunt faimoase și parcurile Mozogo-Gokoro, Jha Corupá, Benue, Kousséri.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion spre Camerun printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale.

Cu noi vei uita de taxe și marje. Pe pagina web Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Camerun.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții - costul biletului spre Camerun poate varia.