spre Bosnia si Hertegovina

Bilete de avion Moldova - Bosnia si Hertegovina (BA). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Bosnia si Hertegovina (BA). Rezerva online

BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA

Fermecătoarea modesta Balcanilor, Bosnia și Herțegovina, se ascunde în mod timid în umbra popularilor vecini - Croația și Muntenegru. Turneele în Bosnia și Herțegovina nu pot fi considerate încă printre favorite de către turiștii ruși - la început acest lucru a fost împiedicat de situația tristă din urma conflictului din Balcani, apoi - regimul de vize și zborul nu prea convenabil.

Bosnia și Herțegovina - una dintre cele mai vechi intersecții de civilizație. Teritoriul antic al Iliria, frontiera dintre Imperiul Roman de Vest și Imperiul Bizantin, în secolul al VII-lea a fost populat de triburile slave, iar deja în anul 1383 a început ocupația turcească a acestor terenuri, și timp de patru secole Bosnia a intrat sub stăpânirea Imperiului Otoman, iar Sarajevo devine capitala protectoratului.

Bineînțeles, pe teritoriul Bosniei și Herțegovinei s-au păstrat numeroase monumente arhitecturale atât din perioadele bizantine, cât și cele otomane, care a făcut-o una dintre centrele de turism ale țărilor din lagărul socialist. Războiul de la începutul anilor 90, a șters de pe fața Pământului multe monumente istorice unice, infrastructura turistică a fost complet distrusă, iar acum Bosnia și Herțegovina începe să-și restabilească fosta măreție cu ajutorul comunității internaționale.

Capitala, orașul Sarajevo, a fost fondată în anul 1263 și a fost numită apoi "Bosnovar". Orașul este înconjurat de munți și este deschis doar în partea de vest a bazinului, la o altitudine de 450 m deasupra nivelului mării. Înainte de război, Sarajevo a fost considerat "cel mai estic oraș din Europa", a păstrat aproape complet imaginea "estică" primită în dar de la istoria sa bogată, cu un număr imens de moschee, străzi înguste, piețe și pitorescul vechiul bazar turcesc. Faleza orașului a rămas practic neschimbată din data fatală de 28 iunie 1914, atunci când, la podul de pe strada Franz Josef, ducele Franz Ferdinand a fost ucis.

CE ESTE DE VĂZUT ?

  • Sarajevo - capitala Bosniei și Herțegovinei. A veni acolo și nu a vizita capitala - este ca și cum a veni în New York și să nu vizitezi Times Square. Aici a avut loc uciderea ducelui Franz Ferdinand în anul 1914, motiv pentru izbucnirea Primului Război Mondial. Apropo, orașul are un muzeu, care este dedicat acestui eveniment. Personal îmi place să vin în orașul vechi din Sarajevo - Bascarsiju - se crează impresia că nu ești în țara balcanică, ci în Istanbul. Aici puteți gusta cafea turcească, care, apropo, se bea în Balcani în cantități incredibile de mari și fără de care nu are loc nici o vizită în ospeție. Împreună cu cafeaua, care este servită în jezve, veți fi serviți și cu rahat-lukum. Nu vă limitați la acestea și comandați niște dulciuri turcești care sunt gătite aici pur și simplu uimitor. Când vin în Sarajevo, uit de cuvinte precum dietă și alimentație corectă, pentru că toate acestea merită gustate. Unde altundeva, dacă nu în vacanță în Saraievo? Apropo, toate acestea sunt foarte ieftine conform standardelor europene.
  • Mostar este un alt oraș din Bosnia și Herțegovina, unde se găsesc peste tot urme ale Imperiului Otoman. Principalul lucru pe care trebuie să-l vizitați în Mostar - orașul vechi cu un pod uimitor, de unde, apropo, anual sar în apele albastre ale râului Neretva toți curajoșii. Personal am fost șocată. Într-adevăr, nimerind acolo, apare o mare dorință de a face o baie în acest râu curat, dar, de obicei, apa este prea rece.
  • Vjetrenica - o peșteră fascinantă în sudul țării, vizita căreia este obligatorie pentru toți iubitorii de ceva neobișnuit. N-am mai fost niciodată în peșteră, așa că am simțit o mulțime de emoții când am venit în acest loc. Ține-ți minte - în interior este rece, luați haine calde, chiar dacă afară este +30.

Bilete ieftine

Pe AVIA.MD puteți găsiți toate informațiile necesare despre toate biletele electronice. În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții active - costul biletului spre Bosnia și Herțegovina poate varia. Nu uita, puteți rezerva bilete de avion on-line.