spre Africa de Sud

Bilete de avion Moldova - Africa de Sud (ZA). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Africa de Sud (ZA). Rezerva online

Informații generale

Africa de Sud este una dintre cele mai ciudate țări din Africa. Combinația dintre culturile antice africane și raționalismul coloniștilor europeni care iubesc libertatea, este un fapt remarcabil. Aici pinguinii locuiesc alături de antilope și crocodili, aici se întâlnesc două oceane și se intersectează multe culturi. Această țară este cu adevărat una dintre cele mai atractive de pe continentul african. Munții unici Drakensberg și Veld, care sunt atât monumente naturale, cât și stațiuni montane, sunt considerate unele dintre cele mai pitorești sisteme montane ale planetei. Iar legendarul Cap de Bună Speranță și frumoasele rezervații naturale ale țării sunt cunoscute, probabil de majoritatea locuitorilor planetei.

Cele mai mari orașe sunt: capitala din Africa de Sud - Pretoria, Cape Town, cu o populație de două milioane de locuitori, Johannesburg (1,8 milioane de locuitori), Durban, Jermiston, Port Elizabeth, Bloemfontein. În ciuda faptului că Pretoria este capitala geografică a Africii de Sud, Johannesburg, de drept este considerat capitala economică, de afaceri și industrială datorită dezvoltării industriei miniere de prelucrare a aurului și a diamantelor.

Ce trebuie să vedeți?

Nu este atât de ușor de a identifica toate locurile pe care trebuie să le vizitați în Africa de Sud. Pur și simplu locuri neinteresante nu există aici - Africa este plină de miracole ademenitoare. Veți fi uimiți prin neasemănarea cu nimic în lume a provinciilor, orașelor, străzilor și caselor cât și de frumusețea exotică a deșertului, a rezervațiilor naturale, râurilor și a cascadelor. Veți fi surprinși de "curcubeul națiunilor" prin luminozitatea hainelor naționale, prin vorba neobișnuită a localnicilor și bogăția culturii.

Așa deci, republica este alcătuită din 9 provincii, care diferă una de cealaltă nu doar prin dimensiune. De fapt, ați putea crede că fiecare dintre aceste provincii sunt State complet diferite, atât de diferite sunt peisajele, clima, chiar și populația! „Întreaga lume într-o singură țară“ - cele mai bune cuvinte care descriu Africa de Sud.

  • Cape de Vest. Capetown

În provincia de Vest a Cape trebuie să vizitați neapărat Cape Town - un centru legislativ, situat la poalele muntelui, legendarul Cap de Bună Speranță, litoralul a două oceane, care scaldă provincia dată, podgoriile și munții. Orașul african are o climă mediteraneană. Diversitatea suburbiilor, uneori, uimește turiștii nepregătiți pentru o astfel de abundență de impresii. Locuitorii a celei mai mari ferme de struți, de aici, din lume sunt întotdeauna bucuroși vizitatorilor. Iubitorii de vin bun se vor bucura de drumul "vinului", care include vizite la vinăriile din localitate și degustarea produselor. Călătoria pe Drumul Grădinilor - este o excursie uimitoare care va permite să vedeți toate locurile de paradis din vecinătatea orașului Cape Town. Peșterile cu stalactite și ferma, unde cresc crocodilii. Comunicarea cu animalele și călătoriile în cărucioarele exotice retro care trec pe poduri suspendate, peste râuri și chei. Nu puteți ignora vizita legendarului Cap de Bună Speranță, aproape de malurile căruia puteți observa că apele din Oceanul Atlantic și Pacific au o culoare diferită.

Anume în Cape, există un loc cunoscut ca fiind cel mai bun din lume pentru vizionarea balenelor. În a doua jumătate a anului - din iunie până în noiembrie, balenele ajung până la coasta din Cape Town din Antarctica și le puteți admira la lungimea brațului. În apropiere se află strâmtoarea, numită "Aleea rechinilor". Aici, cei care au certificate speciale de cursuri de diving pot coborî în vizită într-o cușcă cu rechini; pentru a vedea dacă este atât de îngrozitoare gura unui rechin în apropiere, așa cum pare de departe.

Cea mai mare provincie după teritoriu, dar cea mai puțin populată este Cape de Nord. Aici veți găsi cascade frumoase din Parcul Național Augrabies Falls, natura cea mai diversă a parcurilor naționale Kgalagadi, Karu și Riktersveld, râul Orange și, bineînțeles, orașul Kimberley, cunoscut prin depozitele bogate de diamante.

  • Cape de Est

Cape de Est, este puțin cunoscut printre turiști, însă vă va încânta cu magnifica coasta a oceanului, vă va uimi cu stânci stâncoase. În această provincie puteți vizita Parcul Național Addo de elefanți și Parcul Național de zebre de munte, create pentru a salva populațiile acestor animale.

Gauteng, spre deosebire de Cape de Nord, este cea mai mică provincie din Africa de Sud teritorial, dar în același timp cea mai dens populată. Aici se află Pretoria - una dintre cele trei capitale ale republicii, precum și orașul cel mai mare Johannesburg, fiind în realitate inima de transport, industrială și financiară a țării. Johannesburg este o mică Americă africană; un oraș al contrastelor, care a apărut pe cele mai bogate depozite de aur. Turiștii vizitează cu un deosebit interes, muzeul, ce se află în apropiere, și unde se păstrează minele de aur care deja și-au epuizat propriile resurse. Nimerind în Gauteng, trebuie să vizitați cu siguranță "Leagănul omenirii", unde au fost găsite rămășițele de fosile ale Australopithecusului african, parcul “Orașul Reefului de Aur”, care ne povestește despre cea mai mare „goană după aur“ din Africa de Sud, precum și numeroase muzee, care păstrează istoria acestei țări.

  • Kwazulu Natal

În Kwazulu Natal veți fi surprinși de combinația dintre tradițiile britanice, Zulu și indiene, creând un mozaic viu al culturii, a îmbrăcămintei și bucătăriei. Unul dintre cele mai importante locuri pentru vacanță în această provincie este orașul Durban, datorită plajelor sale vaste - "Golden Mile", bazarului oriental și vremii încântătoare pe tot parcursul anului. Moscheile musulmane și templele hinduse din Durban, plajele sigure din sudul și nordul țărmului, măreții munți a Dragonului și cele mai vechi rezervații din Africa vă vor impresiona.

Despre munții Dragonului, cu un nume sumbru, vreau să vă spun mai multe. Odată ajunși aici, puteți începe a vă îndoi că vă aflați încă în Africa. Munții sunt cu vârfuri plate, acoperite cu o vegetație veșnic verde - acest lucru nu mai este nicăieri în lume. Amatorii de pescuit se vor bucura de lacurile montane, unde este păstrăv, iar amatorii de voci vor fi uimiți de sunetul oricărei lucrări, care este interpretată de un cor și răsună extraordinar în amfiteatrul natural de munte.

Există încă un divertisment, caracteristic doar pentru Kwazulu Natal. Din toate colțurile lumii, se adună aici toți amatorii de scufundări, ei vin aici pentru a se scufunda în apele oceanului și a se afla în mijlocul sardinelor. Știți ce este o "cursă de sardine"? Veniți în Africa de Sud și vă veți putea cufunda, în sensul literal al cuvântului, într-unul din secretele naturii. Savanții nu au ajuns la o opinie comună, ce face ca milioane de sardine să ajungă anume aici în fiecare an.

Emoțiile “ascuțite” de la o astfel de scufundare sunt adăugate de către rechinii care însoțesc sardinele. Deosebit de impresionanți sunt Rechinii Albi, care fascinează prin frumusețea sa puternică.

În provincia Mpumalanga, cel mai atractiv loc este Parcul Național Kruger, safari care vă va oferi șansa de a vedea toate "cele cinci mari animale din Africa" (leul, leopardul, elefantul, rinocerul și bivolul). Aveți posibilitatea de a merge pe un jeep în o excursie interesantă, în timpul căreia veți putea filma pe camera video priveliști uimitoare din viața elefanților și a leilor, a rinocerilor și a hienelor. De asemenea, merită să vizitați peșterile din Suwala care se află pe panta nordică a Muntelui Draconului, adâncimea exactă a peșterii fiind încă necunoscută. Această provincie ar fi creată special pentru turiștii activi: vârfuri înalte de munți, păduri virgine, râuri de munte și cascade care nu vă vor lăsa să vă plictisiți nici măcar un minut.

  • Limpopo

Cântată de Tchaikovsky, provincia Limpopo este cunoscută prin rezervațiile sale naturale și o mare varietate de terenuri de vânătoare, care atrag mulți clienți străini. În liniștita provincie agricolă a Statului Liber se află orașul Bloemfontein, care este centrul judiciar al Africii de Sud. Numele orașului în traducere sună foarte frumos - "primăvară de flori". Situat în Statul Liber, Parcul Național “Porțile de Aur”, oferă excursii excelente pe cal și excursii de mers pe jos. Este interesant faptul, că în această parte a Africii, iernile sunt reci, chiar și cu ninsori.

  • Provincia Nord-Vestică

Bineînțeles, Provincia Nord-Vestică, unde se află una dintre cele mai bune stațiuni și centre de divertisment de importanță mondială - este renumitul complex Sun City, sau cum mai este numit “Las Vegas-ul african”. Veți descoperi ce este luxul real vizitând cel mai luxos cazinou din Africa de Sud, laguna artificială "Valea Valurilor" și Palatul fabulos care are tot dreptul de a se numi cea de-a opta minune a lumii datorită măreției arhitecturii sale și a finisajelor de lux.

BILETE IEFTINE CĂTRE AFRICA DE SUD

Pe AVIA.MD găsiți toate informațiile necesare despre toate biletele electronice. În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții costul biletului spre Africa de Sud poate varia. Țineți minte că puteți rezerva bilete de avion online.

Africa de Sud


Tara: Africa de Sud


Codul tarii: ZA