Compania aeriană Ural Airlines a apărut pe piața din Federația Rusă în 1993. În prezent compania face parte din top șase companii după numărul de pasageri care au folosit serviciile sale. În 2014 a depășit cifra de cinci milioane de călători.

Aeroporturile de bază ale companiei sunt două la număr. Primul este Domodedovo din Moscova, iar cel de-al doilea este Koltsovo – aeroportul internațional din Ekaterinburg .

In anul 2014 „Ural Airlines” a trecut cu succes auditul internațional pentru conformitatea cu siguranța aeriană și și-a reînnoit înregistrarea în Registrul de asociere IOSA Transport Aerian International (IATA) până la 25 aprilie 2016. Totodată „Ural Airlines” este prima companie rusească care a introdus sistemul automat de check-in Amadeus Altea, care permite pasagerilor să-și aleagă varianta optimă pentru călătoria lor, locul în avion dar și multe alte facilități.

Compania are curse spre 183 de destinații din 24 de țări ale lumii. Astfel, compania oferă posibilitatea pasagerilor săi să ajungă în Federația Rusă, țările din Comunitatea Statelor Independete și alte țări din America, Afria, Asia..

Compania a început să efectueze zboruri între Chișinău și Moscova din două aprilie 2015. Astfel, de cinci ori pe săptămână puteți pleca spre Moscova sau Chișinău cu Ural Airlines. Navele ce vor opera zoborurile au 12 locuri pentru clasa Business și 144 de locuri pentru cea Econom.

Flota aeriană a companiei este formată din avioane moderne și confortabile de tipul Airbus A320. Acum compania îți înnoiește flota și achiziționează în fiecare an câte o navă nouă. În prezent deține 34 de avioane.