в Баку

Авиабилеты Кишинев - Баку (BAK), Азербайджан. Забронировать онлайн

Авиабилеты Кишинев - Баку (BAK), Азербайджан. Забронировать онлайн

Baku - capitala Republicii Azerbaijan

Cel mai mare centru industrial, economic, științifico-tehnologic al Caucazului, precum și cel mai mare port din Marea Caspică și cel mai mare oraș din Caucaz.

Baku - un oraș cu o mie de ani de istorie, căruia îi este încredințat de a păstra monumentele culturii antice, ce trebuie să surprindă, să uimească și să învețe pe oameni. La fel ca un bețișor de canape, orașul este împânzit cu multe atracții turistice, astăzi capitala Azerbaijan-ului uimește și surprize cu noi forțe.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Baku, capitala Azerbaidjanului, se întinde de-a lungul mării Caspice și este o combinație oarecum curioasă a orașului vechi cu pereți Icheri Seher și o nebunie a clădirii moderne care a condus la o explozie în zgârie-nori, multe dintre ele fiind împodobite cu ecrane LCD . Dintre toate acestea, asigurați-vă că nu vă lipsesc Turnurile Flame, trei turnuri construite pentru a se asemăna cu focul care arunca o strălucire bronzată peste oraș noaptea. Orașul cuprinde, de asemenea, modernul la Muzeul de Artă Contemporană, care are peste 900 de lucrări de artă care prezintă artiști din regiune și care vin și merită o vizită pentru cei interesați de cultura modernă. Puteți încerca, de asemenea, produsele locale cu o vizită la Teze Bazaar, o piață renumită pentru brânzeturile și mirodeniile sale, sau apuca un kebab, o delicatesă locală la unul dintre numeroasele restaurante deschise din toată orașul.

Icheri Seher

Cunoscut sub numele de „Orașul vechi” și „Cetatea”, Icheri Seher este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din centrul orașului Baku și veți găsi fapte arhitecturale uimitoare pe întregul cartier protejat al orașului. Acestea includ Turnul Maiden care datează din secolul al XII-lea și face parte din orașul vechi din jurul zidurilor Baku, precum și Palatul Shirvanshah, construit în secolul al XIII-lea. Veniți aici nu numai pentru arhitectură, ci și pentru artizanat, cum ar fi ceramica, precum și textile precum covoarele și hainele naționale tradiționale din Azerbaidjan. Există o mulțime de magazine situate în Icheri Seher, care sunt perfecte dacă doriți o plimbare liniștită în jurul centrului istoric al orașului și șansa de a ridica niște suveniruri.

Parcul național Absheron

Situat în regiunea Azizbeyov din orașul Baku, Parcul Național Absheron acoperă 783 de hectare de teren protejat și este locul perfect pentru a veni să asistăm la flora și fauna uimitoare din Azerbaidjan. Parcul național are o întreagă varietate de faune sălbatice locale, cum ar fi gazele, păsări, șacalii, badges și sigilii caspice. Terenul aici este în cea mai mare parte stepă uscată, care se dăruiește unor dunuri de nisip roșii și unei stuf, cum ar fi iarba care se învârte în vânt. Apele de aici sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind clare de cristal și se alătură faunei sălbatice, inclusiv șarpele de mare ocazional. Dacă doriți să vedeți faimoasele sigilii caspice, trebuie să vizitați din septembrie.

Vulcanul Garasu

Mulți vizitatori din Azerbaidjan ar putea să nu știe că țara are cel mai mare număr de vulcani de noroi din lume. 350 pentru a fi exact! Una dintre cele mai cunoscute este vulcanul Garasu, care a fost cunoscut pentru a arunca noroi peste 1.000 de metri în aer. Vulcanii sunt cauzați atunci când gazele sub pământ se acumulează și împing noroiul ridicat în aer ca o eliberare. Primii vulcani de nămol sunt spuse că au izbucnit în Azerbaidjan cu 25 de milioane de ani în urmă, iar vizitatorii de la Garasu spun adesea că arată ca suprafața lunii!

Naftalan Oil Resort

Stațiunea Naftalan este renumită datorită țițeiului Naftalan găsit aici, despre care se spune că are proprietăți de vindecare, și a declanșat un boom în turismul medical în regiune. Stațiunea este situată în câmpurile petroliere Naftalan din orașul Naftalan, iar vizitatorii vin aici să se îmbăieze în ulei sau să suporte o serie de tratamente pe bază de ulei, despre care se spune că ajută la ameliorarea durerii și vindecarea antiinflamatorie. Indiferent dacă vizitatorii călătoresc aici sau nu din motive de sănătate sau doar pentru a se deda la această practică neobișnuită, puteți totuși să vă bucurați de scăldatul în petrolul din stațiune și să experimentezi o serie de tratamente de ulei relaxante sau stimulative la spa-ul de la fața locului.

Parcul Național Gobustan

Gobustan este adesea numit versiunea Azerbaijanului din Stonehenge în Regatul Unit, deoarece are o cromlechă preistorică (un cerc de pietre care au fost poziționate vertical). Nu se sfarseste, insa, deoarece Gobustan este o rezervatie arheologica situata la sud de Baku si ofera o fascinanta privire asupra civilizatiilor antice, datorita a peste 6.000 de desene rock care se intind pe o suprafata de 537 de hectare. Constatările de la Gobustan indică o dovadă a locuinței care datează din epoca de piatră și în afara desenelor de peșteri și pe stânci există, de asemenea, dovezi ale așezărilor umane și chiar pietre prețioase.

Marea Caspică

Ceva cu un nume greșit, Marea Caspică este, de fapt, cel mai mare lac din lume și măsoară 371 000 de kilometri pătrați. Marea Caspică este așezată pe un strat de ocean, iar apa este într-adevăr sărăcăcioasă, deși conținutul de salin este mai mic decât cel al altor mări și oceane, ceea ce înseamnă că este locul perfect pentru înot deoarece este mai puțin probabil să cauza iritatii. Activitățile populare din Marea Caspică includ croaziere de bot, oportunități de scufundări și pescuit.

Parcul Național Shirvan

Parcul național Shirvan, constituit în mod oficial ca zonă protejată în 2003, a fost amplasat sub Marea Caspică, iar acum se întinde pe o suprafață de peste 54.000 de hectare la sud de Baku. Această zonă protejată este alcătuită în mare parte din peisaj semi-deșert, ceea ce înseamnă că veți găsi dune de nisip amblingatoare, care sunt un refugiu perfect pentru gazele găsite aici, iar iubitorii de natură pot prezenta și o varietate de specii, inclusiv broaște țestoase, arici, și șacalii. Pentru cei mai interesați de viața păsărilor, veți găsi lebede și chiar flamingos în parc, care tind să se adune în jurul valorii de lacul numit Flamingo. Vulcanii vulcanici sunt, de asemenea, frecvent întâlniți în parc, cel mai cunoscut fiind Muntele Bandovan, care merită o vizită pentru a face acest fenomen natural uimitor. Pentru cei care doresc să-și petreacă timpul petrecut în toate atracțiile naturale de aici, există locuri de cazare disponibile sub formă de bungalouri ciudate sau, pentru vizitatori mai aventuroși, campingul pe plaja nordică a parcului este permis cu permis.


в Баку

/

Азербайджан


Город: Баку


Код города: BAK


Страна: Азербайджан


Код страны: AZВ Баку -
Вылет Из:

Из Баку -
Вылет В: