Aeroportul Verona – Villafranca

 

Aeroportul din Verona, numit și aeroportul internațional din Villafranca, e situat în centrul Italiei. Acesta este se află la periferia orașului și e folosit atât de aviația militară cât și civilă.

Aici există doar o singură pistă. În fiecare an, conducerea încearcă să se extindă și să modernizeze complexul aeroportului.

Aeroportul din Verona are două terminale: de plecare și de sosire, situate una lângă alta.

 

  • Terminalul 1: Servește zborurile cu plecare din Verona. În 2016 s-a efectuat reconstrucția terminalului.
  • Terminalul 2: Este proiectat pentru a primi sosirile zborurilor.

 

La aeroportul Villafranca puteți găsi piețe, Schimburi Valutare, cafenele, baruri, există și o zonă Duty Free. De asemenea aici e situat și un punct medical, zone pentru fumători și o zonă de acoperire cu rețea Wi-Fi. Aeroportul  deși nu se distinge prin dimensiuni mari dar este destul de confortabil. Nu uitați că puteți face rezervarea biletelor de avion online pe AVIA.MD.

Pentru a face cumpărături în duty-free trebuie să  aratați achizițiile dumneavoastră, chitanțele și documente pentru vamă, și apoi trebuie să contactați punctele de rambursare a TVA în zona de retrogradare. Taxa de taxări gratuite în aeroportul din Verona sunt: Maccorp Forexchange accesibil între orele 8:30 și 21:00, de luni până Sâmbătă, Duminică de la 9:30 la 23:00, iar Biroul de bilete între orele 06:00 și 21:00 .

În Aeroportul Villafranca se poate ajunge cu taxiul și autobuzul.

Stația de taxiuri este situată la primul etaj al terminalului de sosire, călătoria va costa 25-30 de euro, în funcție de momentul zilei.

O excursie la centrul orașului cu taxiul va costa aproximativ 25 de euro și durează un sfert de oră.

Autobuzul expres, ce călătorește spre Gara Centrală, este în valoare de 6 euro, și pleacă la fiecare 20 de minute de la 06:30 până la 20:30, apoi la fiecare 40 de minute până la 23:10. La fel, puteți rezerva hoteluri pe Avia.MD.

 

Datele de contact ale aeroportului

Aeroportul Verona Telefon: +39 (045) 809-56-66

Aeroport Website: www.aeroportoverona.it